Πληροφορική: Αναγκαίο κόστος ή στρατηγική επένδυση;

Ο Γιώργος Ράικος, Business & IT Strategist & President της VFREEmobile Ελλάδος, θα βρίσκεται στο 5ο Συνέδριο & Έκθεση Πληροφορικής, Τεχνολογίας & Τηλεπικοινωνιών στις 6 Μαρτίου 2015, στο Ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, για να αναλύσει τους λόγους που η πληροφορική αποτελεί σήμερα για τις επιχειρήσεις στρατηγική επένδυση κι όχι ένα «αναγκαίο κόστος».

Η τεχνολογία και συγκεκριμένα η πληροφορική βαδίζει με εξωφρενικά γρήγορους  ρυθμούς, γεγονός που καθιστά δύσκολη την παρακολούθηση και κατανόησή της. Παράλληλα, η αναγκαιότητα εισαγωγής σύγχρονων τεχνολογιών, λόγω ανταγωνισμού ή νομικού πλαισίου, καθιστά πολλές φορές «πονοκέφαλο» τη σωστή και εμπρόθεσμη αξιολόγηση και υιοθέτηση των απαραίτητων υπηρεσιών και υποδομών πληροφορικής, ενώ θα έπρεπε, σε μια εταιρεία με αξιώσεις, να αποτελούν στρατηγική επένδυση.                                      

Ο Γιώργος Ράικος θα εξετάσει μαζί με τους παρευρισκόμενους, στο πλαίσιο του συνεδρίου, το πώς μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Οι επί του θέματος αναλύσεις του θα βοηθήσουν κάθε στέλεχος κυπριακής επιχείρησης στην κατανόηση της αναγκαιότητας μίας στρατηγικής επένδυσης στην πληροφορική. Ο κ. Ράικος διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του  ISACA Athens Chapter για δύο συνεχόμενες θητείες (2010-2014). Μέσα από τους διάφορους ρόλους του προωθεί την καινοτομία και την πληροφορική ως βασικούς άξονες αλλαγής, ιδίως σε περιόδους κρίσης. Κατά τις προηγούμενες δύο δεκαετίες ανέλαβε διοικητικές θέσεις στους τομείς Banking & Finance, Sales & Marketing, Compliance and IT project management, με παράλληλη εξειδίκευση στους κλάδους Ασφάλειας των Πληροφοριών, Ελέγχου Πληροφοριακών Συστημάτων και Εταιρικής/Πληροφοριακής Διακυβέρνησης. Δημιουργεί και συμμετέχει σε έργα με καινοτόμες ιδέες ή υλοποιήσεις, ενώ παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε (τεχνoλογικά) start-ups με υψηλό προφίλ κινδύνου/απόδοσης.   
      
5 λόγοι για να επενδύσετε στην πληροφορική
Ανεξάρτητα από το μέγεθος κάθε εταιρείας ή τον τομέα δραστηριοποίησής της υπάρχουν πάντα περιθώρια βελτίωσης, την οποία η πληροφορική, δύναται να επιτύχει. Ιδού, λοιπόν, οι πέντε βασικότεροι λόγοι για τους οποίους μια επιχείρηση, που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση και την ισχυροποίηση της θέσης της στην αγορά, πρέπει να θέσει πρώτη στη στρατηγική ανάπτυξής της την πληροφορική:
1.    Ασφάλεια εργασιών και αποτελεσμάτων.
2.    Αύξηση κερδοφορίας.
3.    Καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών.
4.    Απλοποίηση διαδικασιών.
5.    Αύξηση παραγωγικότητας.

Πού θα βρείτε όλες τις λύσεις
Όλες οι τεχνολογικές λύσεις και εξελίξεις του τομέα και τα πιο σύγχρονα προϊόντα που μπορεί να υιοθετήσει κάθε επιχείρηση θα βρίσκονται συγκεντρωμένες στο 5ο Συνέδριο & Έκθεση Πληροφορικής, Τεχνολογίας & Τηλεπικοινωνιών, που διοργανώνονται από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA), σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Watify Cyprus. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι δίνουν το παρών τους κορυφαίες επιχειρήσεις του τομέα πληροφορικής, τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών, από τις οποίες μπορεί ένας διευθύνων σύμβουλος, οικονομικός διευθυντής ή στέλεχος επιχείρησης να ενημερωθεί για την υπηρεσία που ταιριάζει περισσότερο στα μέτρα της εταιρείας του. Συγκεκριμένα, παρουσιάζουν και εκθέτουν οι: ABBYY, AKTINA, A. Th. Loizou & Son Ltd, Bluesun Automation Ltd, Cablenet, Dell, DCON LTD, GCC Computers, IBSAC Intelligent Business Solutions Ltd, ΙΒΜ Κύπρου, KPMG Limited, Logicom, Microsoft Κύπρου, MTN Business, NetU, Oracle, Powersoft Computer Solutions, PrimeTel PLC, SAP, Singularlogic Cyprus Ltd και UiBS United Business Solutions Ltd.

Για το μέχρι στιγμής πρόγραμμα του συνεδρίου κάντε κλικ ΕΔΩ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο:
http://www.imhbusiness.com/el/6th-ict-summit-exhibition#εγγραφη

Πληροφορίες
Οργανωτές: Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής (CITEA) και Watify Cyprus. Συντονιστής: IMH. Υποστηρικτές: Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής και ΕΤΕΚ. Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Business, ΙnΒusinessΝews.com και sigmalive.com. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε στο τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820,  ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Το ποσοστό των Κυπρίων που χρησιμοποίησαν υπηρεσίες e-government το 2023
Ηλεκτρική διασύνδεση: Διαβουλεύσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο και όλα τα λεφτά τα 100 εκατ. της Κύπρου
Επιτάχυνση κατέγραψε ο ΣΠΟΔ τον Αύγουστο με ετήσια αύξηση 0,8%
Μείωση τιμών σε 25 προϊόντα, αύξηση σε 18-Τι καταδεικνύει το Παρατηρητήριο Τιμών
Lidl Wellness Camp 2024: Πώς μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το φθινόπωρο σε εφαλτήριο για μια νέα αρχή στη ζωή σας
Ανδρέας Παπακωνσταντίνου ο εκλεκτός Χριστοδουλίδη για Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας
Πνευματικά δικαιώματα: Κρίνεται στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο η τύχη του νόμου που ψήφισε η Βουλή
Tροποποίηση νόμου για ξένους επαγγελματίες οδηγούς ώστε να μην εκτροχιαστεί η εφοδιαστική αλυσίδα-Αίτημα ΠΑΣΥΛΕ
Η πορεία της οικονομίας μέχρι το 2027-Πώς θα διαμορφωθούν ρυθμός ανάπτυξης, δημόσιο χρέος και ανεργία
Σε κοινό βηματισμό Κυπριακή Δημοκρατία και TAQA για μετοχική συμμετοχή στον GSI-Καθορίζουν οδικό χάρτη