Powered by

Πως το ποδήλατο κάνει την Κύπρο γνωστή διεθνώς

Έρχαρτν Γκέλερ, Γερμανός δημοσιογράφος κάπου στα 50. Άγνωστος στην Κύπρο, γνωστός σε όλο τον κόσμο και δη στη χώρα καταγωγής, όπου γράφει ειδικά για θέματα που αφορούν την ποδηλασία. Βρίσκεται στην Κύπρο για 15 μέρες, προκειμένου να καλύψει το Cyprus Sunshine Cup, τον ποδηλατικό αγώνα στην ορεινή και ημιορεινή Κύπρο. Τον συναντήσαμε στον Κάτω Δρυ, όπου το μεσημέρι της Τετάρτης (25/2) πραγματοποιήθηκε η δημοσιογραφική διάσκεψη της διοργάνωσης, σε έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό χώρο, όπως αυτός του Οικονοποιείου Χριστούδια.

«Είναι η όγδοη χρονιά που έρχομαι στην Κύπρο. Ο αγώνας θεωρείται από τους αθλητές εξαιρετικός, αφού οι καιρικές συνθήκες είναι ιδανικές για αγώνες με mountain bikes, οι υποδομές της χώρας είναι καλές και ο οδική σύνδεση απλή και εύκολη για κάποιον ξένο» λέει ο Έρχαρτν Γκέλερ στο InBusinessNews, στο περιθώριο της δημοσιογραφικής διάσκεψης. Μάλιστα, τονίζει πως λόγω της γνωριμίας του με πολλούς αθλητές από όλο τον κόσμο μαθαίνει πως και οι ίδιοι αγαπούν την Κύπρο και τη θεωρούν ιδανικό προορισμό για ποδηλατικές διαδρομές, σε μια περίοδο μάλιστα που προηγείται μεγάλων αγώνων που ακολουθούν στη σεζόν.

Την ίδια ώρα θα πρέπει να τονιστεί πως μαζί με τους αθλητές, κάπου 200, έρχονται στην Κύπρο και υποστηρικτικά άτομα όπως προπονητές, φυσιοθεραπευτές και ειδικοί για τα τεχνικά προβλήματα των ποδηλάτων. Τις εν λόγω αποστολές συχνά ακολουθούν δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που εφοδιάζουν ολόκληρο τον πλανήτη με υλικό από την Κύπρο. Οι διανυκτερεύσεις, η αγορά υπηρεσιών αλλά και αναμνηστικών από την Κύπρο αποτελούν σημαντικό εισόδημα για τη χώρα αλλά και πηγή κρατήσεων, κυρίως για αγροτουριστικές μονάδες, σε μια περίοδο εκτός τουριστικής σεζόν για τον τόπο.


O Γερμανός δημοσιογράφος Έρχαρτν Γκέλερ, ο οποίος βρίσκεται για όγδoη χρονιά στην Κύπρο προκειμένου να μεταδώσει τα αποτελέσματα του αγώνα Cyprus Sunshine Cup.

Η διοργάνωση
Το Cyprus Sunshine Cup είναι μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις mountain bike διεθνώς, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλάτου (UCI) να την περιλαμβάνει στην κατηγορία HC, την ψηλότερη βαθμίδα στο ετήσιο καλεντάρι της. Ο τετραήμερος αγώνας Αυξέντεια θα διεξαχθεί σε Λεύκαρα, Λυθροδόντα και Καπέδες, ενώ ο μονοήμερος στις 8 Μαρτίου στην Αρχαία Αμαθούντα.

Στο start list του Sunshine Cup ηγούνται οι δύο χρυσοί Ολυμπιονίκες του Λονδίνου στο Cross Country, Jaroslav Kulhavy και Julie Bresset. Στον εθνικό μας αγώνα θα συμμετάσχουν επιπλέον η Gunn-Rita Dahle-Flesjaa (χρυσή Ολυμπιονίκης το 2004), η Annika Langvad (τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Mountain Bike Marathon), η Kathrin Stirnemann (παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Cross Country Eliminator), η Pauline Ferrand-Prevot (παγκόσμια πρωταθλήτρια δρόμου και cyclocross). Επιστρέφουν επίσης οι περσινοί νικητές Fabian Giger και Jolanda Neff.

Οι υποστηρικές
Ο διεθνής χαρακτήρας του αγώνα φέρει τη στήριξη του ΚΟΤ, ενώ δίπλα στους διοργανωτές βρίσκονται ο ΟΠΑΠ, ο ΚΟΑ και η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Χορηγοί είναι η ασφαλιστική εταιρεία Atlantic και η Ελληνική Τράπεζα. Υποστηρικτές είναι η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, ο Δήμος Λευκάρων και οι Κοινότητες Λυθροδόντα και Καπέδων. Υπηρεσίες διάσωσης και πρώτων βοηθειών παρέχονται από το ΕΤΕΑ, ενώ προμηθευτές είναι η Shimano και η Ballan Sports Wear.
 

 

Δειτε Επισης

Κ. Κουμής: Κονδύλι €500.000 στον προϋπολογισμό του 2025 για αναβάθμιση των παραλιών
Anaïs: O must προορισμός του City of Dreams Mediterranean κλείνει τα pool parties της σεζόν με Afrojack
Με μεγάλη επιτυχία η Cape Greco Regatta 2024 με αφετηρία τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Cyprus Airways: Ανακοίνωσε ναύλα για business class από €150
Ευκαιρίες χρηματοδότησης για μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις έως €30.000
Οικολογικές κατοικίες μέσα στη φύση από Natura Escape Cy-Το... πράσινο κόνσεπτ της ανάπτυξης που ετοιμάζει(pics)
Μέρα παραδοσιακών προϊόντων και λαϊκής τέχνης στην Πόλη Χρυσοχούς-Ο σκοπός της εκδήλωσης
McDonald’s Κύπρου: Η πλατφόρμα «The Inside Matters»-Όλα όσα υπάρχουν μέσα σε κάθε γεύμα McDonald’s
Boeing: Οι επόμενες κινήσεις της μετά την απεργία των εργαζομένων
Όλα όσα έγιναν στην λαμπερή εκδήλωση τιμής για τον Παύλο Κοντίδη στη Μαρίνα Αγίας Νάπας