Η Cyta «κτυπά» το ΚΟΠ TV

Αφού ζύγισε τα δεδομένα που έχει ενώπιόν της και αφού το κλίμα φαίνεται να μην ήταν και τόσο θετικό αναφορικά με το λεγόμενο ΚΟΠ TV, η ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχει «βγάλει στο σφυρί» τα δικαιώματα ομάδων που εξασφάλισε για την περίοδο 2016-2019. Ζεστό ενδιαφέρον απόκτησής τους προκύπτει από τη Cyta.

Μάλιστα, χρησιμοποιώντας ως δέλεαρ τις προκαταβολές, η ΚΟΠ κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα προβολής αγώνων για συνολικά 20 ομάδες (συμπεριλαμβανομένων συλλόγων όπως η ΑΕΛ και η ΑΕΚ) για την τριετία 2016-2019.

Σε πρόσφατη προκήρυξη διαγωνισμού με τελευταία ημερομηνία υποβολής προσφορών την 20η Μαρτίου, η ΚΟΠ τονίζει πως δέχεται προσφορές για τα δικαιώματα που εξασφάλισε.

Καλά ενημερωμένες πηγές του InBusinessNews που ασχολούνται με το θέμα τονίζουν ότι ο βασικός υποψήφιος για εξασφάλιση των δικαιωμάτων που η ΚΟΠ αυτή τη στιγμή κατέχει είναι η Cyta. Μάλιστα, στον ημικρατικό οργανισμό θεωρούν ότι αποκτώντας τη συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων που θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, θα κερδίσουν ισχυρή θέση στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Προβλήματα και ερωτηματικά
Θα πρέπει να τονιστεί πως εδώ και εβδομάδες έχουν πραγματοποιηθεί άτυπες επαφές ανθρώπων της Cyta με στελέχη της ΚΟΠ, προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι εκατέρωθεν προθέσεις. Η καταρχήν θετική προσέγγιση της Cyta επί του θέματος, ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω εξηγήσει επί του θέματος, αλλά βεβαίως και το ενδιαφέρον άλλων δυνητικών αγοραστών όπως η Primetel και η Cablenet, σε επίπεδο πλατφόρμας συνδρομητικής τηλεόρασης.

Την ίδια ώρα, θα πρέπει να σημειωθεί πως η Cyta βρίσκεται σε διαδικασίες αποκρατικοποίησης με τις όποιες αποφάσεις επενδύσεων να περνούν αφενός από τον Έφορο Αποκρατικοποιήσεων και αφετέρου από τον έλεγχο ή την κριτική πολιτικών που ασχολούνται με τον ημικρατικό, είτε ονομάζονται κυβέρνηση είτε ειδικότερα Υπουργείο Οικονομικών.

 Πρόβλημα αποτελούν και οι ήδη ψηλές προκαταβολές που έδωσε η ΚΟΠ σε συλλόγους με τους οποίους συνήψε συμφωνίες, τις οποίες η Cyta σε ενδεχόμενο που τελικώς εξασφαλίσει τα δικαιώματα των ομάδων που σήμερα κατέχει η ΚΟΠ θα πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί. Μάλιστα, καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε στο InBusinessNews πως τα συμβόλαια που έκανε η ΚΟΠ με κάποιες ομάδες είναι πιο ψηλά από αυτά που η Cyta δίνει σήμερα σε συνεργαζόμενα σωματεία για τα τηλεοπτικά αλλά και τη χορηγία στην επίσημη εμφάνιση ομάδων.

Συζήτηση και για χορηγία
του ονόματος του πρωταθλήματος  

Στα πλαίσια της υπό εκκόλαψη συμφωνίας η Cyta θα επιδιώξει να κερδίσει και τη χορηγία ονόματος του κυπριακού πρωταθλήματος, κάτι για το οποίο η ΚΟΠ ψάχνεται από την εποχή που η Marfin Laiki έκλεισε αφήνοντας «ορφανή» τη χορηγία του πρωταθλήματος.

Για το συγκεκριμένο στάδιο οι επαφές βρίσκονται σε πολύ αρχικό στάδιο, ενώ η εν λόγω χορηγία πολύ πιθανόν να αποτελέσει κομμάτι του μεγάλου πακέτου που Cyta και ΚΟΠ ίσως υπογράψουν. Οι όποιες εξελίξεις θα ξεκαθαριστούν μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Άλλωστε μόνο μία σεζόν απομένει μέχρι το 2016-17, όταν και ενεργοποιούνται οι συμφωνίες της ΚΟΠ με τις ομάδες που απέκτησε στο χαρτοφυλάκιο τηλεοπτικών δικαιωμάτων που έστησε.

Η παράμετρος που αφορά στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και δη ο αριθμός των ομάδων της πρώτης κατηγορίας διαδραματίζουν τον δικό τους ρόλο σε όσα αναφέρονται πιο πάνω.

 

Δειτε Επισης

Το ποσοστό των Κυπρίων που χρησιμοποίησαν υπηρεσίες e-government το 2023
Ηλεκτρική διασύνδεση: Διαβουλεύσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο και όλα τα λεφτά τα 100 εκατ. της Κύπρου
Επιτάχυνση κατέγραψε ο ΣΠΟΔ τον Αύγουστο με ετήσια αύξηση 0,8%
Μείωση τιμών σε 25 προϊόντα, αύξηση σε 18-Τι καταδεικνύει το Παρατηρητήριο Τιμών
Lidl Wellness Camp 2024: Πώς μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το φθινόπωρο σε εφαλτήριο για μια νέα αρχή στη ζωή σας
Ανδρέας Παπακωνσταντίνου ο εκλεκτός Χριστοδουλίδη για Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας
Πνευματικά δικαιώματα: Κρίνεται στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο η τύχη του νόμου που ψήφισε η Βουλή
Tροποποίηση νόμου για ξένους επαγγελματίες οδηγούς ώστε να μην εκτροχιαστεί η εφοδιαστική αλυσίδα-Αίτημα ΠΑΣΥΛΕ
Η πορεία της οικονομίας μέχρι το 2027-Πώς θα διαμορφωθούν ρυθμός ανάπτυξης, δημόσιο χρέος και ανεργία
Σε κοινό βηματισμό Κυπριακή Δημοκρατία και TAQA για μετοχική συμμετοχή στον GSI-Καθορίζουν οδικό χάρτη