powered by

Μειώθηκαν οι καταθέσεις

Καθαρή μείωση 293.4εκ. ευρώ παρουσίασαν οι καταθέσεις στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα τον πρώτο μήνα του 2015 με το καθαρό υπόλοιπο να ανέρχεται σε 46.5δις ευρώ.

Μείωση 331.6εκ. ευρώ παρουσίασαν οι καταθέσεις μη χρηματοδοτικών εταιρειών ενώ οι καταθέσεις νοικοκυριών παρέμειναν στα ίδια περίπου επίπεδα.

Τα δάνεια παρουσίασαν καθαρή μείωση €147,2 εκ., σε σύγκριση με καθαρή αύξηση €505,3 εκ. τον Δεκέμβριο 2014. Ο ετήσιος ρυθμός   μεταβολής ανήλθε σε -1,2% σε σύγκριση με -1,4% τον Δεκέμβριο 2014. Τα υπόλοιπα των δανείων τον Ιανουάριο 2015 ανήλθαν στα €64,8 δισ.

 

Δειτε Επισης

Abdulla bin Touq Al Marri: Το οικονομικό μοντέλο των ΗΑΕ και η ισχυρή δυναμική για συνεργασία με την Κύπρο
Διαγωνισμός για την «επίπλωση» του νέου Κτηματολογίου στην Αγλαντζιά-Πότε αναμένεται να παραδοθεί (pics)
Οι μεγαλομέτοχοι 30+ εταιρειών της Κύπρου-Οι διαφοροποιήσεις στα μετοχικά κεφάλαια των εισηγμένων
Στο 11,53% το επιτόκιο αναφοράς της Κεντρικής Τράπεζας
Ενισχύει τη θέση της στον ασφαλιστικό τομέα η Τρ. Κύπρου-Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου)
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα
Στάχτη περίπου 15.000 δεκάρια οινοποιήσιμων καλλιεργειών...Στήνεται μηχανισμός και αρχίζει άμεσα η καταγραφή ζημιών
EKT: Προς παύση ο κύκλος χαλάρωσης-Γιατί οι αγορές «βλέπουν» πλέον τέλος στις μειώσεις επιτοκίων
Σε θολά νερά η προβλήτα στο Βασιλικό…Οι συζητήσεις με VPSM για την ολοκλήρωση και οι δεύτερες σκέψεις της ΕΤΥΦΑ