Powered by

Σόιμπλε: Δύσκολο να πιστέψεις τις ελληνικές διαβεβαιώσεις

Η τετράμηνη παράταση στην Ελλάδα δεν ήταν μία εύκολη απόφαση για εμάς, αλλά ούτε και για την ελληνική κυβέρνηση επειδή είχαν πει στον κόσμο κάτι εντελώς διαφορετικό στην προεκλογική τους εκστρατεία" δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

"Το θέμα είναι τώρα εάν μπορεί να πιστέψει κανείς τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή όχι. Στη Γερμανία υπάρχουν πολλές αμφιβολίες, οι οποίες πρέπει να γίνουν κατανοητές".  

Ο ίδιος προσπάθησε να πείσει τους συναδέλφους του να πουν «ναι» στην παράταση του ελληνικού προγράμματος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του. Σύμφωνα με συμμετέχοντες, τόνισε ότι το Grexit δεν συνιστά επιλογή. Η ίδια η Άγκελα Μέρκελ μίλησε στη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, αλλά σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ εκτίμησε ότι η Αθήνα αρχίζει να αποδέχεται την πραγματικότητα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η αποστολή δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Σκληρή η μάχη στην Bundestag

Ενώ η Μέρκελ και ο Σόιμπλε προσπαθούν να πείσουν τους βουλευτές να ψηφίσουν τη νέα συμφωνία για την Ελλάδα στην Bundestag  στη συνεδρίαση της Παρασκευής, μια ομάδα βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης διαφωνεί και ζητά πιο σκληρή γραμμή.

Με βάση δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, πρόκειται για μία ομάδα συντηρητικών βουλευτών οι οποίοι και στο παρελθόν είχαν καταψηφίσει τα προγράμματα στήριξης για την Ελλάδα. Τώρα προειδοποιούν ότι επιδεικνύεται επικίνδυνη επιείκεια στην Αθήνα και εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την παράταση της δανειακής σύμβασης.
«Η απλή παράταση χωρίς αποτελεσματικούς όρους σημαίνει ότι εν γνώσει μας σπαταλάμε χρήματα για μία χαμένη υπόθεση» προειδοποίησαν ο επικεφαλής της επιτροπής του CDU, Kurt Lauk, και ο γενικός του γραμματέας Wolfgang Steiger, σε επιστολή τους προς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, την οποία αποκαλύπτει η FAZ.

 

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί