Powered by

Maersk: Κερδοφορία και απομόχλευση

Καθαρά κέρδη 5,02 δισ. δολάρια εμφάνισε το 2014 ο όμιλος της A.P. Moeller-Maersk A/S (MAERSK-A.KO), μέγεθος ελαφρώς χαμηλότερο των εκτιμήσεων της αγοράς, ενώ ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην πώληση του μεριδίου της ύψους 20,05% στην Danske Bank A/S (DANSKE.KO) έναντι 5,5 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία, η οποία απασχολεί περίπου 88.900 εργαζομένους και έχει παρουσία σε πάνω από 130 χώρες, ανέφερε πως τα χρήματα που θα πάρει από την πώληση του μεριδίου στην Danske Bank θα επιστραφούν στους μετόχους, ενώ θα αποφασίσει το ακριβές ποσό το προσεχές διάστημα ενόψει της ετήσιας τακτικής συνέλευσης των μετόχων.

Τα καθαρά κέρδη για το 2014 ενισχύθηκαν στα 5,02 δισ. δολάρια, από τα 3,45 δισ. δολάρια το 2013, ενώ τα έσοδα ανήλθαν στα 47,57 δισ. δολάρια από τα 47,39 δισ. δολάρια. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για καθαρά κέρδη της τάξης των 5,8 δισ. δολάρια για το σύνολο του έτους.

Τα συγκρίσιμα κέρδη, τα οποία δεν περιλαμβάνουν τις διακοπείσες δραστηριότητες, απομειώσεις και κέρδη από εκποιήσεις, διαμορφώθηκαν στο πλαίσιο των προσδοκιών για 4,53 δισ. δολάρια, από τα 3,41 δισ. δολάρια. Η εταιρεία είχε διαμορφώσει εκτιμήσεις για συγκρίσιμα κέρδη της τάξης των 4,5 δισ. δολαρίων.

Για το 2015, η Maersk αναμένει να εμφανίσει συγκρίσιμα κέρδη χαμηλότερα του 2014, εξαιρουμένης της Danske Bank. Οι ακαθάριστες ταμειακές ροές, που χρησιμοποιούνται για κεφαλαιουχικές δαπάνες, υπολογίζονται περίπου στα 9 δισ. δολάρια το 2015, από τα 8,7 δισ. δολάρια το 2014.

Η Maersk Line, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στον κόσμο βάσει παραγωγικής ικανότητας, έχει εμφανίσει απομείωση 2,2 δισ. δολαρίων για την Maersk Oil.

Τέλος, σημειώνεται πως η Maersk έχει ανακοινώσει μέρισμα 300 κορώνων Δανίας (45,57 δολάρια).


Πηγή:www.capital.gr

Δειτε Επισης

Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός
Πτώση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία-Σκιά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου
Πάουελ: Αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα μετά τη μεγάλη περικοπή επιτοκίων
Απειλή για shutdown στις ΗΠΑ-Η Βουλή δεν παρατείνει τον προϋπολογισμό για έξι μήνες
Fed: Μείωσε τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερα χρόνια
Η Tupperware ξεκίνησε διαδικασία πτώχευσης-Εδώ και χρόνια η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης είχε επηρεαστεί