Powered by

Λακκοτρύπης: Στόχος στη Ρωσία ο τουρισμός

Πρωταρχικός στόχος της επίσκεψης στη Μόσχα είναι για το Υπουργείο μας η προώθηση του τουρισμού, δήλωσε  ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τις επαφές που θα έχει στη Μόσχα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις στο πλαίσιο της τελετής εγκαινίων του φωτοβολταϊκού πάρκου «Φαέθων», στην Πανεπιστημιούπολη, στη Λευκωσία, και κληθείς να αναφερθεί στα θέματα των συναντήσεων του στη Μόσχα, ο κ. Λακκοτρύπης σημείωσε ότι θα αφορούν κατά κύριο λόγο το εμπόριο και τον τουρισμό.

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στον τουρισμό αναμένεται ότι «θα έχουμε μια δύσκολη χρονιά από τη ρωσική αγορά, κυρίως λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην οικονομία της Ρωσίας αυτήν τη στιγμή. Πρόθεσή μας είναι να συναντηθούμε με τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία που πετά στην Κύπρο, όπως και με το μεγαλύτερο οργανωτή ταξιδιών, με στόχο να περιορίσουμε τις ενδεχόμενες απώλειες από την αγορά αυτή και να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερη τουριστική χρονιά το 2015».

Ερωτηθείς αν στη Μόσχα θα συζητηθεί και το θέμα του φυσικού αερίου, ο Υπουργός Ενέργειας είπε ότι «θα συζητηθεί στο πλαίσιο των συναντήσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Σε ερώτηση κατά πόσον η Ρωσία συμπεριλαμβάνεται στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου και αν υπάρχει ενδιαφέρον από ρωσικές εταιρείες πετρελαίου και αερίου για δραστηριοποίηση στην Κύπρο, ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε πως «οι ρωσικές εταιρείες, είτε κρατικές είτε όχι, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου. Είχαμε κατά καιρούς κάποιο ενδιαφέρον από διάφορες εταιρείες, κυρίως ιδιωτικές, και βεβαίως αν υπάρξει και αυτό το ενδιαφέρον τώρα, που θα επισκεφθούμε τη Μόσχα, θα το εξετάσουμε με την απαραίτητη σοβαρότητα».

Κληθείς να διευκρινίσει τον τομέα στον οποίον επικεντρώνεται το ενδιαφέρον αυτών των εταιρειών, ο Υπουργός Ενέργειας επεσήμανε ότι αφορά κυρίως τις έρευνες στην ΑΟΖ μας. «Όπως έχω πει, είχαμε σποραδικό ενδιαφέρον, θα δούμε και τώρα στην επίσκεψη και σε επίσημο επίπεδο πώς το βλέπει η ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε.

Ερωτηθείς, αν θα συζητηθεί και το θέμα των κυρώσεων από την Ευρώπη, ο κ. Λακκοτρύπης είπε: «Είμαι βέβαιος ότι είναι μέσα στην ατζέντα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως και διάφορα άλλα θέματα που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κ. Κουμής: Κονδύλι €500.000 στον προϋπολογισμό του 2025 για αναβάθμιση των παραλιών
Anaïs: O must προορισμός του City of Dreams Mediterranean κλείνει τα pool parties της σεζόν με Afrojack
Με μεγάλη επιτυχία η Cape Greco Regatta 2024 με αφετηρία τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Cyprus Airways: Ανακοίνωσε ναύλα για business class από €150
Ευκαιρίες χρηματοδότησης για μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις έως €30.000
Οικολογικές κατοικίες μέσα στη φύση από Natura Escape Cy-Το... πράσινο κόνσεπτ της ανάπτυξης που ετοιμάζει(pics)
Μέρα παραδοσιακών προϊόντων και λαϊκής τέχνης στην Πόλη Χρυσοχούς-Ο σκοπός της εκδήλωσης
McDonald’s Κύπρου: Η πλατφόρμα «The Inside Matters»-Όλα όσα υπάρχουν μέσα σε κάθε γεύμα McDonald’s
Boeing: Οι επόμενες κινήσεις της μετά την απεργία των εργαζομένων
Όλα όσα έγιναν στην λαμπερή εκδήλωση τιμής για τον Παύλο Κοντίδη στη Μαρίνα Αγίας Νάπας