Powered by

Μαλλιά κουβάρια στον ΚΟΤ

Με έντονες τοποθετήσεις ο Μάριος Χαννίδης, μίλησε για το διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΤ σε διάσκεψη τύπου που παραχώρησε στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στη Λευκωσία.

Θέσεις που έγιναν γνωστές και με την ανακοίνωση που ο κ. Χαννίδης εξέδωσε την προηγούμενη ημέρα, μίλησε για παράνομη και παράτυπη απόφαση από πλευράς ΔΣ για διακοπή του συμβολαίου του. Αφού τόνισε πως προσβλέπει σε δικαίωσή του από το Υπουργικό Συμβούλιο, εκεί όπου αναμένεται να παραπέμψει το θέμα ο Γιώργος Λακκοτρύπης, υπογράμμισε πως σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθεί νομικά, προκειμένου να δικαιωθεί όπως είπε.

Λίγη ώρα αργότερα από τη δημοσιογραφική του Μάριου Χαννίδη, το ΔΣ του Οργανισμού εξέδωσε ανακοίνωση μ την οποία ενημέρωσε τα ΜΜΕ για την απόφασή του αναφορικά με τη διακοπή συμβολαίου του ΓΔ του ΚΟΤ. Μάλιστα, το ΔΣ του ΚΟΤ σε μια σύντομη, ομολογουμένως, ανακοίνωση απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το σκεπτικό της απόφασής του, ενώ υπογράμμισε με νόημα ότι οι συμπεριφορές του κ. Χαννίδη αλλά και όσα του καταλογίζουν εκθέσεις Ελεγκτικής Υπηρεσίας και Υπουργείου Ενέργειας αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την «επίμαχ» απόφαση.

Πλέον ο αρμόδιος υπουργός, ο Γιώργος Λακκοτρύπης, έχει στα χέρια του τη δαιδαλώδη υπόθεση του ΚΟΤ και όσα εντός Οργανισμού τεκταίνονται. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το InBusinessNews ο υπουργός Ενέργειας θα εξετάσει μέσω της Νομικής Υπηρεσίας κατά πόσον οι ενέργειες του ΔΣ του ΚΟΤ ήταν εντός νενομισμένων διαδικασιών. Πάντως, το συμβούλιο του Οργανισμού τονίζει πως σε κάθε βήμα του λάμβανε συμβουλή από τον νομικό σύμβουλο του ΚΟΤ.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι την εβδομάδα κατά την οποία εκτυλίχθηκαν όλα τα προαναφερθέντα στον ΚΟΤ, ο υπουργός Ενέργειας, βρισκόταν σε αποστολή στο εξωτερικό για επαφές με κρατικούς αξιωματούχους, οικονομικούς και τουριστικούς φορείς του Ιράν. Επιστρέφοντας, στην Κύπρο θα βρει ένα βουνό που πρέπει να ανέβει και μάλιστα γεμάτο εμπόδιο που δημιουργήθηκαν ενώ απουσίαζε στο εξωτερικό. Το σημαντικό είναι σε μια δύσκολη όπως προμηνύεται για τον τουρισμό χρονιά, να καταφέρει να επιφέρει τις πρέπουσες λύσεις και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν.

Ουσιαστικά στο στρατόπεδο του ΚΟΤ το ΔΣ δεν συνεργάζεται πλέον με τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού, ο ίδιος δεν αναγνωρίζει όσα το συμβούλιο του καταλογίζει αλλά και αποφάσισε για αυτόν και την ίδια στιγμή πρέπει να καταρτιστεί πλάνο δράσης για το δύσκολο 2015.
   

Δειτε Επισης

Κ. Κουμής: Κονδύλι €500.000 στον προϋπολογισμό του 2025 για αναβάθμιση των παραλιών
Anaïs: O must προορισμός του City of Dreams Mediterranean κλείνει τα pool parties της σεζόν με Afrojack
Με μεγάλη επιτυχία η Cape Greco Regatta 2024 με αφετηρία τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Cyprus Airways: Ανακοίνωσε ναύλα για business class από €150
Οικολογικές κατοικίες μέσα στη φύση από Natura Escape Cy-Το... πράσινο κόνσεπτ της ανάπτυξης που ετοιμάζει(pics)
Μέρα παραδοσιακών προϊόντων και λαϊκής τέχνης στην Πόλη Χρυσοχούς-Ο σκοπός της εκδήλωσης
McDonald’s Κύπρου: Η πλατφόρμα «The Inside Matters»-Όλα όσα υπάρχουν μέσα σε κάθε γεύμα McDonald’s
Boeing: Οι επόμενες κινήσεις της μετά την απεργία των εργαζομένων
Όλα όσα έγιναν στην λαμπερή εκδήλωση τιμής για τον Παύλο Κοντίδη στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Οι ξένοι παίκτες που ποντάρουν στην Κύπρο και η επιδίωξη της διαχειρίστριας εταιρείας για τα δορυφορικά καζίνο