Powered by

Μαλλιά κουβάρια στον ΚΟΤ

Με έντονες τοποθετήσεις ο Μάριος Χαννίδης, μίλησε για το διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΤ σε διάσκεψη τύπου που παραχώρησε στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στη Λευκωσία.

Θέσεις που έγιναν γνωστές και με την ανακοίνωση που ο κ. Χαννίδης εξέδωσε την προηγούμενη ημέρα, μίλησε για παράνομη και παράτυπη απόφαση από πλευράς ΔΣ για διακοπή του συμβολαίου του. Αφού τόνισε πως προσβλέπει σε δικαίωσή του από το Υπουργικό Συμβούλιο, εκεί όπου αναμένεται να παραπέμψει το θέμα ο Γιώργος Λακκοτρύπης, υπογράμμισε πως σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθεί νομικά, προκειμένου να δικαιωθεί όπως είπε.

Λίγη ώρα αργότερα από τη δημοσιογραφική του Μάριου Χαννίδη, το ΔΣ του Οργανισμού εξέδωσε ανακοίνωση μ την οποία ενημέρωσε τα ΜΜΕ για την απόφασή του αναφορικά με τη διακοπή συμβολαίου του ΓΔ του ΚΟΤ. Μάλιστα, το ΔΣ του ΚΟΤ σε μια σύντομη, ομολογουμένως, ανακοίνωση απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για το σκεπτικό της απόφασής του, ενώ υπογράμμισε με νόημα ότι οι συμπεριφορές του κ. Χαννίδη αλλά και όσα του καταλογίζουν εκθέσεις Ελεγκτικής Υπηρεσίας και Υπουργείου Ενέργειας αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την «επίμαχ» απόφαση.

Πλέον ο αρμόδιος υπουργός, ο Γιώργος Λακκοτρύπης, έχει στα χέρια του τη δαιδαλώδη υπόθεση του ΚΟΤ και όσα εντός Οργανισμού τεκταίνονται. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το InBusinessNews ο υπουργός Ενέργειας θα εξετάσει μέσω της Νομικής Υπηρεσίας κατά πόσον οι ενέργειες του ΔΣ του ΚΟΤ ήταν εντός νενομισμένων διαδικασιών. Πάντως, το συμβούλιο του Οργανισμού τονίζει πως σε κάθε βήμα του λάμβανε συμβουλή από τον νομικό σύμβουλο του ΚΟΤ.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι την εβδομάδα κατά την οποία εκτυλίχθηκαν όλα τα προαναφερθέντα στον ΚΟΤ, ο υπουργός Ενέργειας, βρισκόταν σε αποστολή στο εξωτερικό για επαφές με κρατικούς αξιωματούχους, οικονομικούς και τουριστικούς φορείς του Ιράν. Επιστρέφοντας, στην Κύπρο θα βρει ένα βουνό που πρέπει να ανέβει και μάλιστα γεμάτο εμπόδιο που δημιουργήθηκαν ενώ απουσίαζε στο εξωτερικό. Το σημαντικό είναι σε μια δύσκολη όπως προμηνύεται για τον τουρισμό χρονιά, να καταφέρει να επιφέρει τις πρέπουσες λύσεις και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν.

Ουσιαστικά στο στρατόπεδο του ΚΟΤ το ΔΣ δεν συνεργάζεται πλέον με τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού, ο ίδιος δεν αναγνωρίζει όσα το συμβούλιο του καταλογίζει αλλά και αποφάσισε για αυτόν και την ίδια στιγμή πρέπει να καταρτιστεί πλάνο δράσης για το δύσκολο 2015.
   

Δειτε Επισης

ΕΤΑΠ: Εντατικά συνεχίζεται η ψηφιακή εκστρατεία για προώθηση της τουριστικής Πάφου-Οι αγορές στόχοι
«AEGEAN Easter Crew»: Η πασχαλινή δράση προσφοράς και αλληλεγγύης της εθελοντικής ομάδας εργαζομένων της AEGEAN
Με φόρα από πέρσι... Συνεχίζει σε υψηλές πτήσεις ο τουρισμός-«Προμηνύεται ένα δυναμικό τουριστικό έτος»
Emirates: Γιορτάζει το Πάσχα με γαστρονομικές και ψυχαγωγικές προτάσεις
Γεμίζουν τα ξενοδοχεία λόγω του τριπλού Πάσχα-Συγκρατημένη αισιοδοξία για το πρώτο εξάμηνο
Έρχεται το Minthis Music Festival 2025-Μια συμφωνία κομψότητας και πολιτισμού
Οι ρυθμίσεις της Hermes για τους χώρους στάθμευσης στο αεροδρόμιο Λάρνακας για διευκόλυνση των επιβατών
Mια νέα γευστική εμπειρία από την PUNIN GROUP: THE CROISSANT by PUNIN
Εκστρατεία «ιατρικής ενημέρωσης» από Wizz Air ενόψει της αυξημένης ταξιδιωτικής κίνησης του Πάσχα
Ειδικά πακέτα διακοπών για τις εορτές του Πάσχα από ξενοδοχεία της επαρχίας Αμμοχώστου