Powered by

H Bild ευχαριστεί τον Σόιμπλε για τον "όχι" στην Ελλάδα

"Η Γερμανία λέει "ευχαριστώ", Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!" είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας "Bild", η οποία αναφέρεται στην άρνηση του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας να δεχθεί το ελληνικό αίτημα για επέκταση της βοήθειας.

 "Επιτέλους, κάποιος λέει "όχι" στους χρεοκοπημένους Έλληνες" αναφέρεται στον υπέρτιτλο του δημοσιεύματος, ενώ στον υπότιτλο επισημαίνεται ότι "η Αθήνα συνεχίζει να εμφανίζεται ανυποχώρητη πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή".

Το δημοσίευμα έρχεται ως συνέχεια χθεσινού άρθρου, υπό τον τίτλο "Η Γερμανία λέει "όχι"".

Αναφερόμενος στο έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης προς το Eurogroup, ο συντάκτης κάνει λόγο για "ένα τεράστιο χαστούκι για τους `Ελληνες φαταούλες" και προσθέτει ότι η Ελλάδα ζητάει πάλι νέα βοήθεια για να μπορέσει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αλλά συνεχίζει να απορρίπτει σκληρά μέτρα λιτότητας.

 "Το αντίθετο, η κυβέρνηση σχεδιάζει μάλιστα μια ανακούφιση δισεκατομμυρίων για τον πληθυσμό. Αύριο θέλει η Βουλή να αποφασίσει έναν νόμο που απαλλάσσει πολίτες και εταιρείες ως και από το 50% των φορολογικών τους χρεών" τονίζει και προσθέτει: "Δώρα δισεκατομμυρίων για τον ελληνικό λαό - και να τα πληρώσουμε εμείς αυτά. Σε αυτό ο Σόιμπλε δεν συμμετέχει πια. Και για αυτό η Γερμανία λέει: ευχαριστώ, κύριε υπουργέ!".

Σχετικά με τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο `Αγγελα Μέρκελ, ο συντάκτης σημειώνει ότι η κ. Μέρκελ εξήγησε το "όχι" του κ. Σόιμπλε.

 "Στη σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες θέλει να περιλάβει τον Αθηναίο συνάδελφο του Γ. Βαρουφάκη για άλλη μια φορά. Μπορεί έτσι, όπως το διατύπωσε ήδη στις αρχές της εβδομάδας: "στις 28.2, 24:00, it`s over"" συνεχίζει, για να αναφερθεί ειρωνικά και στη στάση του προέδρου της Κομισιόν: "Ο Γιούνκερ της ΕΕ δίνει στους Έλληνες ψεύτικες ελπίδες. Το Βερολίνο απορρίπτει το αίτημα των Ελλήνων για νέα βοήθεια και οι Βρυξέλλες παρεμβάλλονται, ενώ η ΕΕ δεν έχει καμιά σχέση με τις βοήθειες, καθώς αυτό είναι δουλειά του Eurogroup. Ο Γιούνκερ όλο ανακατεύεται".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στοίχημα για την ελληνική οικονομία η πιστωτική επέκταση των τραπεζών
Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής
DBRS Morningstar: Η βελτίωση των τραπεζών ενισχύει την αξιολόγηση της Ελλάδας
Εξαγορά της MT ATE από την METKA-Στα €14 εκατ. το τίμημα για το 100% των μετοχών
Μπάμπης Βωβός: Η συνέχεια των σφυριών και η… μη διαδοχή στη «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική»