Tα νέα σχέδια χορηγιών από την ΕΕ

Απαντήσεις στους προβληματισμούς κάθε οργανισμού για το πώς μπορεί να επωφεληθεί από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια, δόθηκαν κατά την διάρκεια του συνεδρίου, προγραμμάτων χρηματοδότησης από τα διαρθρωτικά ταμεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση που διοργάνωσε η ΙΜΗ.

Το συνέδριο περιελάμβανε παρουσιάσεις για τα σχέδια χορηγιών που αφορούν κυρίως στις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη τους. Τα σχέδια αφορούσαν παρουσιάσεις ως επί το πλείστον στους τομείς της ανταγωνιστικότητας, της ενέργειας, του ανθρώπινου δυναμικού, της αγροτικής ανάπτυξης αλλά και τις έρευνας. 

«Πολλά σχέδια χορηγιών προγραμματίζονται στη νέα προγραμματική περίοδο χρηματοδότησης από τα διαρθρωτικά ταμεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση 2015– 2020». Αυτό επεσήμανε ο διευθυντής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Ταμείων στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών  Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, Κώστας Ιακώβου.

Όπως αναφέρθηκε κατά την διάρκεια του συνεδρίου  τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία αφορούν όλους τους τομείς ανάπτυξης και  μπορούν να αξιοποιηθούν σε όλους τους τομείς. Βασικές πηγές είναι είτε οι ευρωπαϊκοί πόροι, που για την Κύπρο είναι τα 955 εκ ευρώ, είτε πόροι από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Παράλληλα με το συνέδριο διεξήχθη πρακτικό εργαστήριο όπου οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τους σωστούς τρόπους υποβολής πρότασης και διαχείρισης ενός έργου

Κύριος χορηγός του συνεδρίου ήταν η Τράπεζα Κύπρου και χορηγός η PwC Κύπρου. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν το περιοδικό IN Business, το InBusinessNews και η τηλεόραση ΣΙΓΜΑ. 

Δειτε Επισης

Φόρουμ ορόσημο για την ενίσχυση των επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου
Σε νέα αναπτυξιακή πορεία το ΤΕΠΑΚ-Τα €125 εκατ. από ΕΤΕπ και οι δύο αποφάσεις που έλαβε το Πανεπιστήμιο
Ψάχνει γη στη Λευκωσία για ανέγερση κτιρίου/ων ο ΟΑΥ-Η πρόσκληση ενδιαφέροντος
Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ στηρίζουν το όραμα του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος
CMA CGM Κύπρου: Μεγάλος καθαρισμός παραλιών κατά μήκος της ακτογραμμής της Λεμεσού
Παν. Νεάπολις Πάφος: Webinar για αξιοποίηση των δεδομένων στην επιχειρηματική και χρηματοοικονομική στρατηγική
Ετήσια γενική συνέλευση και συνέδριο WISTA International 2024-Επετειακή εκδήλωση ορόσημο
Hackers vs. Heroes: Η μάχη για το ψηφιακό βασίλειο
Επιστρέφει για 12η συνεχόμενη χρονιά το Πρόγραμμα Μαθητική Επιχείρηση από το Junior Achievement Κύπρου
Project Zero: Η Lidl Κύπρου και η ΑΚΤΗ ενώνουν τις δυνάμεις τους για καθαρότερες παραλίες