Powered by

Ross: Grexit is not a good idea

Στο Bloomberg αναφορικά με την ελληνική κρίση μίλησε ο μεγαλοεπενδυτής, εκατομμυριούχος και μεγαλύτερος μέτοχος της Τράπεζας Κύπρου, Wilbur Ross.

Μάλιστα, ο Αμερικανός επενδυτής τόνισε πως είναι αισιόδοξος για μια θετική κατάληξη, ωστόσο, τόνισε πως θα πρέπει να προηγηθεί συμβιβασμός από τις εμπλεκόμενες πλευρές προκειμένου να επέλθει συμφωνία.

«Το κακό είναι πως μέχρι στιγμής ο διάλογος διεξάγεται στα ΜΜΕ και όχι σε μια κλειστή αίθουσα. Αν έχεις πει αμέτρητες φορές δημόσια πως δεν πρόκειται να κάνεις κάποια πράγματα τότε είναι πολύ δύσκολο μετά να συγκατανεύσεις και να το κάνεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ross.

Αναφερόμενος στις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για κατάθεση πρότασης αναφορικά με επέκταση της δανειακής σύμβασης ο Wilbur Ross σημείωσε πως αυτό είναι κάτι σημαντικό, επειδή ακριβώς δείχνει πως η Ελλάδα χρειάζεται τα χρήματα. «Το ύψος του χρέους είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτή τη συζήτηση αναφορικά με την Ελλάδα. Ο χρόνος αποπληρωμής δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα. Τα σημεία-κλειδιά αφορούν στις διαρθρωτικές αλλαγές και τις συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα, όπως ο κατώτατος μισθός, η επαναπρόσληψη χιλιάδων εργαζομένων και η παραχώρηση επιδομάτων και ωφελημάτων που έχουν καταργηθεί με το μνημόνιο» υπογράμμισε ο μεγαλομέτοχος της Τρ. Κύπρου, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι επένδυσε και στην ελληνική Eurobank.

Μάλιστα ο κ. Ross αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις ή τις απαιτήσεις που μπορεί χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία να έχουν σε μεταγενέστερο στάδιο, ενώ τόνισε πως ακόμη και η Άγκελα Μέρκελ μπορεί να έχει προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας από τις συνέπειες κάποιας συμφωνίας με την Ελλάδα, που να είναι εκτός προγράμματος. Ερωτηθείς εάν βλέπει ως πιθανό σενάριο την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, το γνωστό δηλαδή Grexit, απάντησε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τονίζοντας πως όλοι ξέρουν πως κάτι τέτοιο δεν είναι καλή ιδέα.

 

Δειτε Επισης

Στοίχημα για την ελληνική οικονομία η πιστωτική επέκταση των τραπεζών
Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής
DBRS Morningstar: Η βελτίωση των τραπεζών ενισχύει την αξιολόγηση της Ελλάδας
Εξαγορά της MT ATE από την METKA-Στα €14 εκατ. το τίμημα για το 100% των μετοχών
Μπάμπης Βωβός: Η συνέχεια των σφυριών και η… μη διαδοχή στη «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική»