Powered by

Χαννίδης: Προμελετημένη δίκη και καταδίκη μου

Μετά την απόφαση του ΔΣ του ΚΟΤ για διακοπή του συμβολαίου του γενικού διευθυντή του Οργανισμού, ο ίδιος ο Μάριος Χαννίδης, απαντά με επιστολή που απέστειλε προς τα ΜΜΕ, ενώ κοινοποιεί και επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, με χθεσινή απόφαση του, με ενημέρωσε με σχετική επιστολή για την προειλημμένη απόφαση του για απόλυση μου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Χαννίδης.

Παράλληλα, τονίζει ότι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ κ. Άγγελος Λοΐζου, προ τεσσάρων μηνών ανάγγελλε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και με δημόσιες δηλώσεις του την απόφαση για απόλυση μου που θα λάμβανε χώρα τρεις μήνες μετά!

Μάλιστα, συνεχίζει λέγοντας: «Η μεθόδευση εκπαραθύρωσης μου από τον ΚΟΤ και η πολιτική εξόντωση μου ανακοινώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΤ και έγινε με συνοπτικές διαδικασίες, όπου, σε ένα τετράωρο, διάβασαν την απάντηση που δόθηκε από μένα σε όλα τα θέματα και η οποία αριθμούσε 239 σελίδες, αποφάσισαν και κατέληξαν σε ¨ποινή¨».

«Θέλω να σημειώσω ότι πολλά από τα θέματα που μου καταλογίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο αφορούσαν θέματα αποφάσεων που λήφθηκαν πριν τον διορισμό μου στη θέση του Γενικού Διευθυντή π.χ. το θέμα των επιδομάτων επιτόπιου προσωπικού εξωτερικού ξεκίνησε το 2005 ενώ εγώ διορίστηκα το 2012.  Το συμβούλιο ζητά σήμερα ευθύνες από εμένα! Είναι αυτό λογικό;» αναφέρει ακόμη ο γενικός διευθυντής του ΚΟΤ.

«Απέστειλα σήμερα (σ.σ. 18/2) επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για να παρέμβει προσωπικά έτσι ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και οι αρχές χρηστή διοίκησης και να προστατευθούν οι πολίτες από αυθαιρεσίες και παράνομες διαδικασίες, όπως και πολιτικές εξόντωσης ανθρώπων. Η σχετική επιστολή κοινοποιείται και στο Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι ο θεματοφύλακας των νόμων του κράτους».

Παράλληλα, ο κ. Χαννίδης εξήγγειλε δημοσιογραφική διάσκεψη την οποία θα δώσει στις 19 Φεβρουαρίου, στα κεντρικά γραφεία του ΚΟΤ.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή του Μάριου Χαννίδη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δειτε Επισης

Anaïs: O must προορισμός του City of Dreams Mediterranean κλείνει τα pool parties της σεζόν με Afrojack
Επιστρέφει η σταθερή τηλεφωνία με κύριο μέσο τις συνδέσεις τύπου fiber optic-Αύξηση και στους χρήστες κινητής
Ηλεκτρική διασύνδεση: Διαβουλεύσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο και όλα τα λεφτά τα 100 εκατ. της Κύπρου
Επιτάχυνση κατέγραψε ο ΣΠΟΔ τον Αύγουστο με ετήσια αύξηση 0,8%
Μείωση τιμών σε 25 προϊόντα, αύξηση σε 18-Τι καταδεικνύει το Παρατηρητήριο Τιμών
Με μεγάλη επιτυχία η Cape Greco Regatta 2024 με αφετηρία τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Cyprus Airways: Ανακοίνωσε ναύλα για business class από €150
Ευκαιρίες χρηματοδότησης για μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις έως €30.000
Lidl Wellness Camp 2024: Πώς μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το φθινόπωρο σε εφαλτήριο για μια νέα αρχή στη ζωή σας
Ανδρέας Παπακωνσταντίνου ο εκλεκτός Χριστοδουλίδη για Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας