Powered by

Ryanair: Στόχος ο διπλασιασμός των επιβατών στη Θεσσαλονίκη

Το στόχο της εταιρείας για την επόμενη τριετία ανέπτυξε σε συνέντευξη τύπου ο διευθυντής εμπορικού υμήματος τής Ryanair, Ντέιβιντ Ο΄ Μπράιεν. Πάνω από τρία εκατομμύρια επιβάτες, διπλάσιοι σε σχέση με όσους προβλέπονται για φέτος, εκτιμάται ότι θα ταξιδεύουν ετησίως με τ΄αεροπλάνα της Ryanair, από και προς Θεσσαλονίκη, σε μια τριετία από σήμερα, αν ευοδωθεί ο σχεδιασμός του αερομεταφορέα χαμηλού κόστους. Στόχος της Ryanair είναι η αύξηση των διακινούμενων ατόμων, μέσω του αεροδρομίου "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης κατά 500.000 τον χρόνο, μέχρι το 2018.

Όπως ανέφερε, ο στόχος της εταιρίας συνολικά για την Ελλάδα στην τριετία, είναι τα 10 εκατ. επιβάτες (από 5 εκατ.) και αν επιτευχθεί υπολογίζεται ότι θα αποφέρει στη χώρα πρόσθετα έσοδα 3 δισ. ευρώ από τον τουρισμό. Το αεροδρόμιο "Μακεδονία", για το οποίο η εταιρεία προγραμματίζει 17 δρομολόγια φέτος το καλοκαίρι και 105 εβδομαδιαίες πτήσεις, έχει "τεράστια περιθώρια ανάπτυξης" πρόσθεσε.

"Η Θεσσαλονίκη έχει πληθυσμό περίπου 1 εκατ. και μέσω του αεροδρομίου της διακινούνται ετησίως 5,2 εκατ. επιβάτες (σ.σ. από όλες τις εταιρείες). Το αεροδρόμιο του Δουβλίνου, με ίδιο πληθυσμό, διακινεί 21,5 εκατ. άτομα. Όταν βλέπεις αυτά τα νούμερα καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πηγαίνει σωστά. Αυτό είναι πολύ αρνητικό για την Ελλάδα που θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη και απασχόληση χάρη στον τουρισμό, δεδομένου ότι για κάθε 1000 τουρίστες έχει υπολογιστεί ότι δημιουργείται μία θέση εργασίας σε αεροδρόμιο", είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Ο΄ Μπράιεν "έδειξε" -μεταξύ άλλων- ώς πρόβλημα για τα ελληνικά αεροδρόμια το υψηλό κόστος πρόσβασης σε αυτά (τέλη αεροδρομίου), θέμα το οποίο όπως είπε, έθεσε σήμερα και στον υπουργό Οικονομίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. "Στην Αθήνα ιδίως, το κόστος είναι 36 ευρώ ανά επιβάτη. Η Θεσσαλονίκη δεν είναι τόσο ακριβή αλλά βρίσκεται (γεωγραφικά) πολύ μακριά από την υπόλοιπη Ευρώπη", πρόσθεσε ο κ. Ο΄ Μπράιεν, ο οποίος χαρακτήρισε τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης ώς "πολύ πραγματιστές".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Στο 2,2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το α’ τρίμηνο
Στο 10,4% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2025
S&P: Εγκρίνει την πρόωρη εξόφληση δανείων του πρώτου μνημονίου-Θετικές οι προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών
Αύξηση 6,8% στις τιμές διαμερισμάτων στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο-Οι διαφορές ανάμεσα σε νέα και παλαιά
Άνοδος παραγωγής και νέων παραγγελιών το Μάιο στην Ελλάδα
Eπιβεβαίωσε στη βαθμίδα ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο o Scope
Στο 8,3% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο
UBS: Η ελληνική οικονομία εμφανίζει ισχυρή δυναμική και ανθεκτικότητα-Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης και αποκλιμάκωση χρέους
Γ. Κοντόπουλος: Τα δύο κρίσιμα «παράθυρα» για την αναβάθμιση του ελληνικού Χρηματιστηρίου
Χρηματιστήριο Αθηνών: Το νέο στοίχημα, τα ατού της αγοράς και οι εξωτερικοί κίνδυνοι