Powered by

Βαρουφάκης: Άλλο μου έδειξαν, άλλο μου...

Την πεποίθησή του ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν τα επόμενα 24ωρα και τελικά θα υπάρξει συμφωνία εξέφρασε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup, o κ. Βαρουφάκης έκανε γνωστό ότι λίγο πριν από τη συνεδρίαση ο Επίτροπος κ. Μοσκοβισί του παρουσίασε κείμενο το οποίο ο ίδιος ήταν πρόθυμος να υπογράψει ¨επιτόπου¨.

Σε αυτό προβλεπόταν η επέκταση της δανειακής σύμβασης - αντί του τρέχοντος προγράμματος - και τετράμηνο ενδιάμεσο πρόγραμμα, στη διάρκεια του οποίου η ελληνική κυβέρνηση θα ανέβαλε κάθε εφαρμογή του προγράμματός της με δημοσιονομική επίπτωση.

Οπως ανέφερε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, η μόνη προϋπόθεση που έθεσε η ελληνική πλευρά για να δεχθεί άμεσα το κείμενο, ήταν να μην υπάρξουν υφεσιακά μέτρα, όπως η μείωση των συντάξεων κι η αύξηση του ΦΠΑ.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, αυτό το κείμενο της Κομισιόν αποσύρθηκε από τον κ. Ντάισλεμπλουμ κι αντικαταστάθηκε από το κείμενο της περασμένης Τετάρτης, με την προσθήκη του όρου "κάποια ευελιξία".

"Στην ιστορία της ΕΕ τίποτε καλό δεν έχει βγει από τελεσίγραφα", τόνισε ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως "στις επόμενες 48 ώρες η Ευρώπη θα συνενωθεί και θα βρει τη διατύπωση"- ενώ ο ίδιος θα συμφωνούσε και σε μια εκδοχή κειμένου της Κομισιόν.

Δειτε Επισης

Το θερινό «στοίχημα» της αναβάθμισης του Χρηματιστηρίου Αθηνών-Στο μικροσκόπιο των οίκων FTSE, S&P και Stoxx
Στο 2,2% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το α’ τρίμηνο
Στο 10,4% αυξήθηκε η ανεργία στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2025
S&P: Εγκρίνει την πρόωρη εξόφληση δανείων του πρώτου μνημονίου-Θετικές οι προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών
Αύξηση 6,8% στις τιμές διαμερισμάτων στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο-Οι διαφορές ανάμεσα σε νέα και παλαιά
Άνοδος παραγωγής και νέων παραγγελιών το Μάιο στην Ελλάδα
Eπιβεβαίωσε στη βαθμίδα ΒΒΒ με σταθερές προοπτικές το ελληνικό αξιόχρεο o Scope
Στο 8,3% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Απρίλιο
UBS: Η ελληνική οικονομία εμφανίζει ισχυρή δυναμική και ανθεκτικότητα-Θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης και αποκλιμάκωση χρέους
Γ. Κοντόπουλος: Τα δύο κρίσιμα «παράθυρα» για την αναβάθμιση του ελληνικού Χρηματιστηρίου