Powered by

ΚΕΒΕ: Περιμέναμε καιρό τη μείωση των επιτοκίων

Το ΚΕΒΕ χαιρετίζει τη μείωση των καταθετικών επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα που είχε ως επακόλουθο και τη μείωση κατά 1% των δανειστικών επιτοκίων από τις τράπεζες και το Συνεργατισμό.

Η εξέλιξη αυτή είναι πάρα πολύ θετική για το σύνολο της οικονομίας μας και ικανοποιεί το ΚΕΒΕ το οποίο από καιρό τόνιζε την ανάγκη για μείωση των επιτοκίων.

Πιο συγκεκριμένα, με τη μείωση του κόστους του χρήματος θα ελαφρυνθούν πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν συνάψει δάνεια με τις τράπεζες, ενώ αναμένεται να αυξηθεί η ρευστότητα χρήματος στην αγορά.

Το ΚΕΒΕ πιστεύει ότι η τάση για μείωση των επιτοκίων θα πρέπει να συνεχιστεί, αφ’ ενός για να συγχρονιστούμε με τα δεδομένα της ευρωζώνης και αφ’ ετέρου για να τονωθεί η κατανάλωση που με τη σειρά της θα ενισχύσει την ανάπτυξη της οικονομίας.

 

Δειτε Επισης

Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Γ. Παπαναστασίου: Δεν είναι επιτήδειος ουδέτερος και στηρίζει τη σύσταση νέου Συνεργατισμού η Κυβέρνηση
Σχεδόν μηδενικός ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Απρίλιο-Πού οφείλεται η μείωση
Στο σκαμνί η Κύπρος γιατί δεν έδωσε τις απαραίτητες εξουσίες στον συντονιστή για ψηφιακές υπηρεσίες
Σε μπελάδες η Κύπρος-Ένα βήμα πριν το Δικαστήριο Ε.Ε. για εμπορία εκπομπών στις αερομεταφορές και κυβερνοασφάλεια
Δεν σηκώνουν ΑΤΑξίες η οικονομία και το επιχειρείν-Μονόδρομος ο εκσυγχρονισμός του θεσμού
Με αμελητέα άνοδο έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου
Εκστρατεία από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας στη μεταποίηση τον Μάιο και τον Νοέμβριο
Κρίσιμες για την οικονομία η δημοσιονομική πειθαρχία και οι επενδύσεις-Οι συστάσεις του ΣΟΑΚ
Χωρίς ουσιαστική μεταβολή έκλεισε το ΧΑΚ την Τρίτη