Powered by

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Ναι σε διαπραγμάτευση, όχι σε διαγραφή χρέους

«Ανοιχτή» σε διαπραγμάτευση αλλαγών στα επιτόκια και στις λήξεις του ελληνικού χρέους είναι η Γαλλία, ωστόσο το δανειακό βάρος δεν μπορεί να διαγραφεί, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Michel Sapin.

Αργότερα σήμερα Δευτέρα, ο M. Sapin θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στην οποία θα συζητηθεί μια χρηματοδοτική συμφωνία για Ελλάδα, πριν το τέλος του μήνα, όπου ολοκληρώνεται το υφιστάμενο πρόγραμμα διάσωσης.

«Οι Έλληνες πρέπει να πουν ότι θα αποπληρώσουν τα χρέη τους στους ευρωπαίους φορολογούμενους. Αλλά δεν θεωρώ ότι χρειάζεται να γίνει υπό τις ίδιες ακριβώς συνθήκες», επεσήμανε ο M. Sapin, μιλώντας σε συνέντευξη στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι France 2. «Οι λήξεις, τα επιτόκια: Αυτά μπορούν να συζητηθούν».

Σημειώνεται πως η Γαλλία έχει επιλέξει μια πιο ήπια γραμμή σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις διαπραγματεύσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση του Α. Τσίπρα. Γάλλοι αξιωματούχοι σημειώνουν πως πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των δεσμεύσεων που έχει κάνει η Ελλάδα στο παρελθόν και των αλλαγών του προγράμματος διάσωσης που υποσχέθηκε η νέα κυβέρνηση.

«Σήμερα δεν είναι το ίδιο με εχθές. Υπάρχει μια νέα κυβέρνηση και μια νέα πολιτική που πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να εφαρμόσει», τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Βέβαια, η Ελλάδα θα μπορούσε τελικά να αποφασίσει να εγκαταλείψει το ευρώ, συμπλήρωσε ο M. Sapin, αν και αυτό θα ήταν μια επικίνδυνη επιλογή για τη χώρα.

«Μια χώρα μπορεί να αποφασίσει να βγει από το ευρώ, αλλά με δικό της ρίσκο, και τέτοια ρίσκα είναι τεράστια», σημείωσε ο M. Sapin.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Δειτε Επισης

Στοίχημα για την ελληνική οικονομία η πιστωτική επέκταση των τραπεζών
Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής
DBRS Morningstar: Η βελτίωση των τραπεζών ενισχύει την αξιολόγηση της Ελλάδας
Εξαγορά της MT ATE από την METKA-Στα €14 εκατ. το τίμημα για το 100% των μετοχών
Μπάμπης Βωβός: Η συνέχεια των σφυριών και η… μη διαδοχή στη «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική»