Ο Άκης Αβρααμίδης σύμβουλος της Intralot στην Κύπρο

Γνωστός από την εικοσαετή πορεία του στην LTV, όπως επίσης και στην αγορά για την εμπλοκή και τις επαφές που είχε με στελέχη της κυπριακής επιχειρηματικής σκηνής αλλά και του ποδοσφαίρου ο Άκης Αβρααμίδης, μοιράζει τον χρόνο του σε Αθήνα και Λευκωσία. Αφενός έχει διοριστεί από τον κολοσσό της Intralot ως ειδικός σύμβουλος για την Κύπρο, ενώ πρόσφατα ανέλαβε και καθήκοντα CEO στη στοιχηματική εταιρεία Royal Highgate. Εξάλλου, η Intralot είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος στη Royal, με ποσοστό που ξεπερνά το 50%.

Ο Άκης Αβρααμίδης καλός γνώστης τόσο της κυπριακής αγοράς όσο και του ποδοσφαίρου ειδικότερα, το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με το στοίχημα, είναι ο άνθρωπος που θα επιδιώξει να κτίσει γερές βάσεις για την επόμενη ημέρα της Intralot στην Κύπρο, τα πλάνα της οποίας περιλαμβάνουν πολλούς σχεδιασμούς. Από το μεγάλο στόχο του κρατικού λαχείου, εκκρεμεί διαδικασία από το κράτος για αποκρατικοποίηση του εν λόγω παιχνιδιού, μέχρι τη δημιουργία αριθμοπαιχνιδιών όταν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, αποτελούν σημαντικούς σχεδιασμούς της Intralot.

Εταιρεία δισεκατομμυρίων
με παρουσία σε 50 και πλέον χώρες

Πολλοί μπορεί να γνωρίζουν το όνομα της Intralot, εάν παρακολουθούν την ελληνική αγορά και δη τον χώρο των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα. Η εταιρεία που έχει ως βάση την Ελλάδα σχεδιάζει, κτίζει και λειτουργεί τυχερά παιχνίδια τόσο για την ίδια την επιχείρηση όσο και για άλλες εταιρείες ή οργανισμούς σε περισσότερες από 50 χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, πολλές ψώρες των Βαλκανίων, Γερμανία και Ολλανδία.  

Η Intralot έχει σχεδιάσει και λειτουργεί πάνω από 400 τύπους παιχνιδιών, σε κατηγορίες όπως τα αριθμολαχεία, οι τηλεοπτικές κληρώσεις όπως επίσης live και virtual games. Η εταιρεία έχει σχετικές αδειοδοτήσεις από εποπτικές αρχές σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ασία και Ωκεανία.

Ο τζίρος του κολοσσού της Intralot προσεγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ τα μεικτά κέρδη φτάνουν τα 200 εκατομμύρια. Η εταιρεία εργοδοτεί πέραν των 5.500 ατόμων σε όλο τον κόσμο. Μεγαλύτερος μέτοχος και πρόεδρος του ομίλου με ποσοστό 20% είναι ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης, ενώ αξιοσέβαστη συμμετοχή στον όμιλο έχουν ξένα επενδυτικά ταμεία.

Πλάνα για την Κύπρο
Τα επόμενα βήματα της εταιρείας στην Κύπρο περιλαμβάνουν σχεδιασμούς που άπτονται ανάλογων εξελίξεων στην αγορά, όταν και εφόσον προκύψουν. Για παράδειγμα δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται το ενδιαφέρον της Intralot για το κρατικό λαχείο, ένα προϊόν μάλιστα για το οποίο οι άνθρωποι της εταιρείας θεωρούν πως υπάρχει μεγάλο προοπτική ανάπτυξης, εάν γίνουν τα σωστά βήματα αναβάθμισης, επανασχεδιασμού και νέου λανσαρίσματός του στην αγορά.

Την ίδια ώρα ανάλογα σχέδια ανάπτυξης υπάρχουν και για τα λεγόμενα στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών, αριθμοπαιχνίδια, όπως το Kino του ΟΠΑΠ. Μάλιστα, στην Intralot όπως και σε άλλες εταιρείες πιστεύουν πως σύντομα θα αποκτήσουν το δικαίωμα για παροχή ανάλογων παιχνιδιών. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι εταιρείες στοιχημάτων έχουν ήδη κινηθεί νομικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο (όπως έχει αναφερθεί στο InBusinessNews) προς άρση του μονοπωλίου που ο ΟΠΑΠ διατηρεί για συγκεκριμένους τύπους αιχνιδιών, απόρροια παλαιάς διακρατικής συμφωνίες Κύπρου-Ελλάδας.

 

Δειτε Επισης

METRO Supermarkets: Εκστρατεία συλλογής τροφών για ζώα
Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας: Το απόρρητο και η ασφάλεια
Μ. Χατζημανώλη: Αύξηση κατά 12% των εγγεγραμμένων ποντοπόρων πλοίων υπό κυπριακή σημαία
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid-Cyprus Dog Shelter
Προκήρυξη διαγωνισμού «Cyprus Quality Leader 2025»
Ηγεσία και καινοτομία στο 15ο Limassol Economic Forum
Lidl Wellness Camp 2024: Πώς μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το φθινόπωρο σε εφαλτήριο για μια νέα αρχή στη ζωή σας
Πνευματικά δικαιώματα: Κρίνεται στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο η τύχη του νόμου που ψήφισε η Βουλή
Φόρουμ ορόσημο για την ενίσχυση των επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου
Σε νέα αναπτυξιακή πορεία το ΤΕΠΑΚ-Τα €125 εκατ. από ΕΤΕπ και οι δύο αποφάσεις που έλαβε το Πανεπιστήμιο