Powered by

350 νέοι γεωργοί θα λάβουν 8.5 εκ. ευρώ

Η οικονομική κρίση ήρθε στη ζωή μας σαν ανεμοστρόβιλος και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της. Πολλοί άνθρωποι χωρίς να το καταλάβουν βρέθηκαν χωρίς δουλειές. Η ανεργία στην Κύπρο αυξάνεται δραματικά. Όχι μόνο οι νεαροί δεν βρίσκουν δουλειές, αλλά και πολλοί οικογενειάρχες βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται.

Εντούτοις, κάποιοι νεαροί τολμούν,  χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθόδους, να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση και μάλιστα στο αγροτικό τομέα.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 εφαρμόστηκε το Μέτρο «Ενίσχυση πρώτης εγκατάστασης νέων γεωργών». Το μέτρο αυτό αποτέλεσε κίνητρο για την παραμονή νέων ανθρώπων στην ύπαιθρο συμβάλλοντας στην ηλικιακή ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού και στην δημιουργία βιώσιμων ανταγωνιστικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων με διαχειριστές νέους.

Δικαιούχοι του Μέτρου ήταν γεωργοί πρώτης εγκατάστασης ηλικίας κάτω των 40 ετών κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και το ύψος ενίσχυσης ανερχόταν από 25.000-40.000 ευρώ.

Το Μέτρο προκηρύχθηκε 2 φορές και συνολικά εγκρίθηκαν 350 νέοι γεωργοί οι οποίοι θα λάβουν συνολικά μέχρι το τέλος της προγραμματικής περιόδου ενίσχυση ύψους 8.5 εκ. ευρώ.

 

Δειτε Επισης

Τρ. Κύπρου: Άμεση κινητοποίηση και ουσιαστική συνδρομή στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς-Το SupportCY κοντά στις πληγείσες περιοχές
Ενισχύει τη θέση της στον ασφαλιστικό τομέα η Τρ. Κύπρου-Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου)
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Πέφτουν οι υπογραφές για τη δεύτερη δόση του δανείου συνολικού ύψους €200 εκατ. για έργα οδικών υποδομών
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα
Στάχτη περίπου 15.000 δεκάρια οινοποιήσιμων καλλιεργειών...Στήνεται μηχανισμός και αρχίζει άμεσα η καταγραφή ζημιών
Πότε πρέπει να διακοπούν οι υπαίθριες εργασίες λόγω καύσωνα-Η ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας
Αυτές είναι οι φθηνότερες και ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη-Η θέση της Κύπρου (πίνακες)
Σε θολά νερά η προβλήτα στο Βασιλικό…Οι συζητήσεις με VPSM για την ολοκλήρωση και οι δεύτερες σκέψεις της ΕΤΥΦΑ
Η πυρκαγιά στην Λεμεσό, τα αντανακλαστικά του επιχειρείν και η εταιρική κοινωνική ευθύνη στην πράξη