Powered by

Καταγγελίες στην Κεφαλαιαγορά για πώληση των Amathus

Σε καταγγελία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε σχέση με την προτεινόμενη πώληση του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel Paphos αρχικά και στη συνέχεια σε σχέση με την ενδεχόμενη πώληση του Amathus Beach Hotel Rhodes προχώρησε μικρομέτοχος της εταιρείας Claridge Public Ltd. Η Claridge είναι μεγαλομέτοχος και στα δύο ξενοδοχεία.
Βασικό σημείο των καταγγελιών είναι πως η τιμή πώλησης των δύο ξενοδοχείων είναι πολύ χαμηλή.

Σε σχέση με το ξενοδοχείο στην Πάφο, ο επενδυτής σημειώνει στην καταγγελία του πως το ποσό πώλησης του ξενοδοχείου για €34.450.000 είναι εξαιρετικά χαμηλό αφού παρόμοιο ξενοδοχείο το Amathus Beach Hotel στη Λεμεσό, ιδιοκτησίας της συγγενικής εταιρείας Amathus Public Ltd, πωλήθηκε πριν ακριβώς 1 χρόνο για το ποσό των €71.000.000. Όπως προσθέτει, και τα δύο αυτά ξενοδοχεία είναι 5 αστέρων και συνεισφέρουν παρόμοιες πωλήσεις. «Το ξενοδοχείο στη Λεμεσό διαθέτει 239 δωμάτια και είναι κτισμένο σε παραθαλάσσια γη μεγέθους 12.924 τμ, ενώ το ξενοδοχείο στη Πάφο διαθέτει 273 δωμάτια και είναι κτισμένο σε παραθαλάσσια γη μεγέθους 27.800 τμ. Σημειώνει επίσης την πώληση του  Le Meridien Limassol Spa & Resort για €110.000.000 τον Οκτώβριο του 2013. «Με βάση αυτά τα δεδομένα δεν δικαιολογείται αυτή η μεγάλη διαφορά στην αποτίμηση  του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotel Paphos», υποστηρίζει.

Η πώληση του ξενοδοχείου στην K.A. Olympic lagoon Resort Limited θα τεθεί ενώπιον των μετόχων της Claridge την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, όπου όπως μας ειπώθηκε θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των μετόχων οι οποίοι θα τύχουν ενημέρωσης και για τις εκτιμήσεις που έγιναν.

Στα ίδια πλαίσια είναι και η καταγγελία σε σχέση με τη πώληση του ξενοδοχείου στη Ρόδο, με τον επενδυτή να καλεί την Κεφαλαιαγορά να εμποδίζει την αποξένωση περιουσιακών στοιχείων της Claridge.

 

Δειτε Επισης

Cyprus Airways: Ανακοίνωσε ναύλα για business class από €150
Ευκαιρίες χρηματοδότησης για μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις έως €30.000
Οικολογικές κατοικίες μέσα στη φύση από Natura Escape Cy-Το... πράσινο κόνσεπτ της ανάπτυξης που ετοιμάζει(pics)
Μέρα παραδοσιακών προϊόντων και λαϊκής τέχνης στην Πόλη Χρυσοχούς-Ο σκοπός της εκδήλωσης
McDonald’s Κύπρου: Η πλατφόρμα «The Inside Matters»-Όλα όσα υπάρχουν μέσα σε κάθε γεύμα McDonald’s
Boeing: Οι επόμενες κινήσεις της μετά την απεργία των εργαζομένων
Όλα όσα έγιναν στην λαμπερή εκδήλωση τιμής για τον Παύλο Κοντίδη στη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Οι ξένοι παίκτες που ποντάρουν στην Κύπρο και η επιδίωξη της διαχειρίστριας εταιρείας για τα δορυφορικά καζίνο
Κρις Χριστοδούλου: Πιέσεις στην κερδοφορία των επώνυμων αλυσίδων εστίασης-Τα μεγάλα προβλήματα των επιχειρήσεων
Λένε «οui» στην Κύπρο οι Γάλλοι τουρίστες-Μεγάλη αύξηση και προς νέο ρεκόρ αφίξεων στην χώρα μας