Powered by

Eurogroup: Behind the scenes

Έχοντας κοντά τους κάμερες και άλλο τεχνικό εξοπλισμό συζητούσαν για πολλά και διάφορα, όχι όμως για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, τη νέα κυβέρνηση Τσίπρα ή το μέλλον των διαπραγματεύσεων της χώρας με τους δανειστές της. Εργαζόμενοι στη ΝΕΡΙΤ, αναμένοντας την ώρα για να πιάσουν δουλειά βρίσκονταν στην αίθουσα των καναλιών στο κεντρικό κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Μίλησαν στο InBusinessNews για το πώς βιώνουν την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, ενώ όταν ρωτήθηκαν για το που εργάζονται δεν απάντησαν στη ΝΕΡΙΤ αλλά στην ΕΡΤ, έχοντας παράλληλα την ελπίδα ότι σύντομα η Αγία Παρασκευή θα μοιάζει περισσότερο με πριν μερικά χρόνια.

~~Και οι δύο οι εργαζόμενοι με τους οποίους συνομιλήσαμε τόνισαν πως με τη νέα κυβέρνηση έχουν ξανά ελπίδα όπως και πολύς κόσμος στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως της κομματικής του επιλογής στις πρόσφατες εκλογές ή της πολιτικής του ιδεολογίας ευρύτερα. «Έγιναν πολλά, άλλαξαν ακόμη περισσότερα αλλά η χώρα εξακολουθεί να υποφέρει. Η ανεργία είναι σταθερά πάνω από 25% και είμαι σίγουρος ότι κανένας δεν μπορεί να πει ότι αυτό είναι θετικό ή ότι η Ελλάδα μπαίνει στο σωστό δρόμο» είπε ο ένας εργαζόμενος στη ΝΕΡΙΤ, ενώ συμπλήρωσε πως τα πράγματα δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη αλλά τουλάχιστον ο κόσμος έχει ελπίδα και δεν είναι με σκυμμένο κεφάλι.


Μάλιστα, συνάδελφος του πρώτου εργαζόμενου στη ΝΕΡΙΤ συμπλήρωσε πως η αποδοχή της κυβέρνησης Τσίπρα είναι σήμερα στο 70%, κάτι που δείχνει πως ανεξάρτητα από το τι ο κάθε Έλληνας ψήφισε φαίνεται να πιστεύει σε όσα η νέα ηγεσία υπόσχεται να πράξει.

Μιλώντας, πιο ειδικά για τη ΝΕΡΙΤ οι δύο εργαζόμενοι στον σταθμό εξέφρασαν πολύ έντονα την επιθυμία τους να δουν ξανά απολυμένους συνάδελφους τους στην Αγία Παρασκευή. «Σε μια νύχτα από 2.500 άτομα μείναμε μόλις 500. Πολλοί συνάδελφοι μας έφτασαν στα όρια της απόγνωσης, όπως βέβαια και πολλοί Έλληνες. Δυστυχώς δεν είναι εύκολη η ζωή στη χώρα».

«Πέντε χρόνια κρίσης, ύφεσης, ψηλής ανεργίας και χωρίς θετικά αποτελέσματα για τον κόσμο είναι πολλά. Πρέπει να δουν και οι Ευρωπαίοι τι πρέπει να γίνει με την Ελλάδα» συμπλήρωσε ο ένας εκ των δύο εργαζομένων στη ΝΕΡΙΤ.

Παρά την όποια θέση αναφορικά με τις εργασίες τους, την κατάσταση στην Ελλάδα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη χώρα αλλά και στην εργασία τους, δεν χάνουν το κέφι τους αλλά και το μεράκι για δουλειά. Έτοιμοι να διεκπεραιώσουν ακόμη ένα έργο μακριά από τις οικογένειές τους, αποδεικνύουν πως ο επαγγελματισμός είναι πέρα από κάθε κρίση, οικονομική ή άλλη.

 

 

 

Δειτε Επισης

Στοίχημα για την ελληνική οικονομία η πιστωτική επέκταση των τραπεζών
Στις αγορές με δεκαετές ομόλογο το ελληνικό δημόσιο-Στόχος η άντληση €250 εκατ.
Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία έως το 2028
Moody’s: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας-Επιβεβαίωσε το αξιόχρεο Ba1
Ελκυστικό το... story των ελληνικών τραπεζών-Οι θετικές προοπτικές για τον κλάδο
Από ευνοϊκότερο έδαφος ξεκινά το 2025 για την ελληνική οικονομία και τον προϋπολογισμό
DBRS: Αναβάθμισε σε θετικές από σταθερές τις προοπτικές για τις καταθέσεις Eurobank και Εθνικής
DBRS Morningstar: Η βελτίωση των τραπεζών ενισχύει την αξιολόγηση της Ελλάδας
Εξαγορά της MT ATE από την METKA-Στα €14 εκατ. το τίμημα για το 100% των μετοχών
Μπάμπης Βωβός: Η συνέχεια των σφυριών και η… μη διαδοχή στη «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική»