Λακκοτρύπης: Κέντρο τουρισμού και ενέργειας η Κύπρος

«Σε μερικά λεπτά θα προσπαθήσω να σας αναλύσω τη στρατηγική που έχουμε» με αυτά τα λόγια άνοιξε την ομιλία του στο Cyprus Investors Summit, ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα δεδομένα του τουρισμού, τονίζοντας πως στόχος για το 2015 είναι να διατηρηθούν τα ίδια με τα περσινά ίσως όμως με κάποια μικρή αύξηση αν και τα δεδομένα είναι δύσκολα λόγω της υποτίμησης του ρωσικού ρουβλίου.

«Νέες εταιρείες, από νέους προορισμούς και για περισσότερο κοινό, είναι ορισμένα από αυτά που πετύχαμε τα τελευταία χρόνια. Την ίδια ώρα στον τουρισμό γίνονται σημαντικά βήματα σε σχέση με τις υποδομές όπως η δημιουργία γηπέδων γκολφ αλλά και πολυτελών μαρίνων» τόνισε ο κ. Λακκοτρύπης.

~~Την ίδια στιγμή ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε πως η μεγάλη πρόκληση του κυπριακού τουρισμού είναι η εποχικότητα και η διασύνδεση της Κύπρου με άλλες χώρες, αν και τόνισε πως το λουκέτο των ΚΑ δεν προκάλεσε προβλήματα αφού τα δρομολόγια της εταιρείας υπερκαλύφθηκαν από άλλες αεροπορικές.


Μάλιστα, ο υπουργός Ενέργειας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο καζίνο και στις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη εντός Κύπρου προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό, νομικό πλαίσιο για το μεγάλο project.

Εξάλλου, ο Γιώργος Λακκοτρύπης σημείωσε τη σημασία που έχει για την οικονομία αλλά και τις υποδομές της Κύπρου η πρόσφατη συμφωνία της κοινοπραξίας Makronisos με τον Αιγύπτιο στρατηγικό επενδυτή.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ενέργειας αναφέρθηκε στον καθοριστικής σημασίας κλάδο της ενέργειας, τονίζοντας πως γίνεται σχεδιασμός για τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας, την ώρα που οι έρευνες για εξόρυξη υδρογονανθράκων συνεχίζονται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Λακκοτρύπης αναφέρθηκε λεπτομερώς στα οικόπεδα που έχουν αδειοδοτηθεί στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ παρουσίασε και το βίντεο με την πρώτη φλόγα από κυπριακό φυσικό αέριο, το οποίο εξόρυξε η Noble Energy.

Κέντρο ενέργειας θεωρεί πως μπορεί να καταστεί η Κύπρος ο κ. Λακκοτρύπης, παρουσιάζοντας στους ξένους επενδυτές του Cyprus Investors Summit έναν χάρτη της ανατολικής Μεσογείου με όλες τις μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε χώρες γειτονικές της Κύπρου.

 

 

 

Δειτε Επισης

Μ. Χατζημανώλη: Αύξηση κατά 12% των εγγεγραμμένων ποντοπόρων πλοίων υπό κυπριακή σημαία
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid-Cyprus Dog Shelter
Προκήρυξη διαγωνισμού «Cyprus Quality Leader 2025»
Ηγεσία και καινοτομία στο 15ο Limassol Economic Forum
Lidl Wellness Camp 2024: Πώς μπορείτε να μετατρέψετε αυτό το φθινόπωρο σε εφαλτήριο για μια νέα αρχή στη ζωή σας
Πνευματικά δικαιώματα: Κρίνεται στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο η τύχη του νόμου που ψήφισε η Βουλή
Φόρουμ ορόσημο για την ενίσχυση των επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου
Σε νέα αναπτυξιακή πορεία το ΤΕΠΑΚ-Τα €125 εκατ. από ΕΤΕπ και οι δύο αποφάσεις που έλαβε το Πανεπιστήμιο
Ψάχνει γη στη Λευκωσία για ανέγερση κτιρίου/ων ο ΟΑΥ-Η πρόσκληση ενδιαφέροντος
Οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ στηρίζουν το όραμα του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος