IDEA: Εκεί που οι ιδέες παίρνουν μορφή

Στόχος του προγράμματος IDEA (Ιnnovate.Develop.Excel.Accomplish) είναι να βοηθήσει νεοφυείς επιχειρήσεις, γνωστές ως startups, να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους στο χώρο που έχει δημιουργηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, σύμφωνα με τον IDEA programme Manager, Nicosia, Γιάννη Λιβέρη.

Εννέα ομάδες έχουν επιλεγεί για συμμετοχή στο τελικό στάδιο του προγράμματος IDEA, που είναι το πρώτο στην Κύπρο ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης (acceleration) και επιχειρηματικής επώασης (incubation)  και αποτελεί μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Κύπρου και του Cyprus International Institute of Management (CIIM) που ξεκίνησε το Μάιο του 2015.

Οι ομάδες που επιλέγηκαν δραστηριοποιούνται σε διαφόρους τομείς της οικονομίας και ιδιαίτερα στο τομέα της τεχνολογίας με διαδικτυακές πύλες, εφαρμογές κινητών (mobile applications) καθώς και άλλες καινοτόμες εφαρμογές σε τομείς όπως, η μουσική, η εκπαίδευση, τα υλικά, η γεωργία, η ψυχαγωγία και η μόδα.

Μετά την πρόσκληση συμμετοχής στο πρόγραμμα έδειξαν ενδιαφέρον συνολικά 68 ομάδες, 59 από την Κύπρο και 9 από το εξωτερικό. Από τις 68 ομάδες αναδείχθηκαν οι εννέα καλύτερες.

Τα κριτήρια αξιολόγησης αφορούσαν τον βαθμό καινοτομίας και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του προϊόντος / υπηρεσίας, η εμπειρία και η γνώση του αντικειμένου και η ικανότητα υλοποίησης της ιδέας από κάθε ομάδα. Λήφθηκαν επίσης υπόψη άλλες σημαντικές πτυχές των επιχειρηματικών ιδεών όπως η δυνατότητα προώθησης των προϊόντων/ υπηρεσιών στην αγορά, οι τρόποι αντιμετώπισης των πιθανών κινδύνων και η ρεαλιστικότητα των οικονομικών προβλέψεων.

Οι εννέα ομάδες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο του προγράμματος φιλοξενούνται στο ιστορικό κτήριο του Πολιτιστικού Ιδρύματις Τράπεζας Κύπρου στην περιοχή Φανερωμένης, έχοντας στη διάθεσή τους πρόσβαση σε δίκτυο διακεκριμένων μεντόρων, φιλοξενία σε γραφειακό χώρο, τηλεφωνία, διαδίκτυο, πρόσβαση σε συμβουλές και καθοδήγηση από τους στρατηγικούς εταίρους και τους συνιδρυτές του IDEA, πρόσβαση σε δίκτυο πελατών, συνεργατών καθώς και πιθανών επενδυτών των στρατηγικών εταίρων και συνιδρυτών.

 

Δειτε Επισης

Επίσκεψη Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου στην ερευνητική υποδομή ΠΡΩΤΕΑΣ
SupportCY Τρ. Κύπρου: Βάσεις για συνεργασία εθελοντών μεταξύ χωρών σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστροφών
«Βαφτίστηκε» με επίτιμη ανάδοχο την Μαρίνα Χατζημανώλη το πρώτο σκάφος μηδενικών ρύπων του CMMI(pics)
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης
Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná
Κόβουν την κουβέντα και στρέφονται νομικά κατά ΟΑΥ τα διαγνωστικά κέντρα- Παύση εργασιών για δύο ώρες
Carob Awards 2024: Για ακόμη μια φορά η πρωτιά στη Gnomi Integrated Communications
Τα χάλκινα βραβεία των Carob Awards 2024-Η κατάταξη
Ξεκινά το CoRES-Ένα καινοτόμο, διεπιστημονικό ευρωπαϊκό έργο, με την τέχνη και την αειφορία να δημιουργούν το μέλλον
Οι αργυροί νικητές των Carob Awards 2024-Η κατάταξη των γραφείων