Συντεχνίες ΑΗΚ: Εγκαταλείφθηκε η ιδέα της αποκρατικοποίησης

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε με προσοχή τις θέσεις και ανησυχίες τους, αφιερώνοντας πολύ χρόνο. "Ο ίδιος αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο που επιτελεί η ΑΗΚ για την οικονομία του τόπου, στηρίζει το Λειτουργικό & Λογιστικό Διαχωρισμό και έδωσε σαφείς οδηγίες στο Υπουργείο ΕΕΒΤ για την ορθή στελέχωση του Οργανισμού, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Λειτουργικού Διαχωρισμού", προστίθεται.

Ο ΠτΔ, αναφέρεται στην ανακοίνωση, επανατόνισε ότι το ενδεχόμενο αποκρατικοποίησης της ΑΗΚ έχει πλέον εγκαταλειφθεί και η ΑΗΚ δεν πρόκειται να αποκρατικοποιηθεί ούτε στο εγγύς αλλά ούτε και στο απώτερο μέλλον.

Λόγω μνημονιακής υποχρέωσης, σημειώνεται, θα ληφθεί μία κατ’ αρχήν απόφαση για το διαχωρισμό της ΑΗΚ, η υλοποίηση της οποίας θα υπόκειται σε επανεξέταση σε 2 χρόνια, λαμβανομένων σοβαρά υπόψη όλων των αστάθμητων παραγόντων και ιδιαιτεροτήτων του Τομέα Ηλεκτρισμού που εν πολλοίς επισημαίνονται και στη μελέτη των συμβούλων του ΥΕΕΒΤ, και αφού αξιολογηθούν τα αποτελέσματα του Λειτουργικού & Λογιστικού Διαχωρισμού.

"Ο ΠτΔ δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το ΥΕΕΒΤ θα στηρίξουν και θα συνδράμουν στην προσπάθεια της ΑΗΚ για ολοκλήρωση του Λειτουργικού και Λογιστικού Διαχωρισμού προς όφελος της Κοινωνίας και των Καταναλωτών. Παράλληλα, σε συνάρτηση με τα πιο πάνω, ο ΠτΔ συνέστησε να πραγματοποιηθεί εντατικός διάλογος για όλα τα θέματα που ευρίσκονται σε εκκρεμότητα αναφορικά με την ΑΗΚ και τον Τομέα Ηλεκτρισμού", καταλήγει η ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Δειτε Επισης

Ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ουζμπεκιστάν, οι στόχοι του, η εταιρεία Arosal και ποια είναι η Arofat Salayeva
Νικόλας Παπακωνσταντίνου: Χρειάζεται ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Ολιστική πρόταση από ΔΗΣΥ
Μαγνήτης με…δέλεαρ το χαλλούμι για τις ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες η Κύπρος-Στην αγορά με επενδύσεις εκατομμυρίων
Πόλος έλξης για διεθνείς φοιτητές η Λευκωσία-Οι παράγοντες που την καθιστούν δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού IN Business... Κυπριακή βιομηχανία: Ηοld the line
Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Matt Murphie: Ένα φυσικό κινηματογραφικό στούντιο η Κύπρος-Η κάθοδος και τα πλάνα της Copper Island για το νησί
Άλλη μια πρώην υπεραγορά Παπαντωνίου έγινε Σκλαβενίτης...Με αμείωτη ένταση το πλάνο πλήρους ενσωμάτωσης
Εξαγόρασε Hadjipieris Dairy και έρχεται στην Κύπρο η ΟΜΗΡΟΣ-Συνολικές επενδύσεις 30 εκατ. την επόμενη πενταετία
Ο Κύπριος Γιάννης Ιωάννου νέος Group CFO στον όμιλο ΤΙΤΑΝ-«Αυτό δεν είναι απλώς ένα επαγγελματικό ορόσημο»