Π. Βασιλόπουλος: Ο σημαντικός ρόλος του 3PL outsourcing

Η εξωτερική ανάθεση (outsource) υπηρεσιών σε παροχέα 3rd Party Logistics (3PL) είναι υποστηρικτή λύση για την επιβίωση των επιχειρήσεων με βάση τα δεδομένα της σημερινής ευάλωτης αγοράς, όπως δήλωσε ο Director της G.A.P. Vassilopoulos και part time lecturer στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), Πέτρος Βασιλόπουλος στην ομιλία του στο 9ο Συνέδριο & Έκθεση Εφοδιαστικής Αλυσίδας & Logistics.

«Οι κυπριακές επιχειρήσεις στόχευαν διαχρονικά δυσανάλογα σε δύο άξονες: επικέντρωση στις πωλήσεις και υποβάθμιση των logistics και του outsourcing. Εδώ και χρόνια το outsourcing θεωρείται ως συγκριτικό πλεονέκτημα μεταξύ των επιχειρήσεων. Στην Κύπρο χάθηκε πολύτιμος χρόνος προς την υιοθέτηση τέτοιων στρατηγικών», επισήμανε ο κ. Βασιλόπουλος.

Παράλληλα σημείωσε πως το κάθε προϊόν όπως βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου προχωράει μέσω τις εφοδιαστικής αλυσίδας χωρίς να λαμβάνει επιπρόσθετη αξία.

«Η ανάθεση σε 3PL θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη διαφάνεια, τη μείωση κόστους κατά παλέτα και τεμάχιο, όπου η διεύθυνση και άλλα τμήματα μπορούν καλύτερα να αξιολογήσουν την ποσότητα που χρειάζεται και κατ’ επέκταση να υπολογίσουν καλύτερα τα κόστη τους», υπέδειξε ο Director της G.A.P. Vassilopoulos.

 «Ένας δυνατός παροχέας 3PL μπορεί να υποστηρίξει όλες τις λειτουργίες μειώνοντας τα κόστη των επιχειρήσεων ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες», κατέληξε ο κ. Βασιλόπουλος.

Ο Πέτρος Βασιλόπουλος ήταν από τους πρωτεργάτες που έδωσαν ώθηση και δυναμική στα Logistics στην Κύπρο ως επίσης και στην ανάπτυξη του outsource 3PL στην Κύπρο. Έχει πλούσια Ακαδημαϊκή και Πρακτική κατάρτιση στα Logistics, είναι κάτοχος διδακτορικού PhD, είναι fellow of the Chartered Institute of Logistics, fellow of the Institute of Chartered Shipbrokers και μεταπτυχιακά στην Διοίκηση και Διεύθυνση Λιμένων καθώς και στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στα Ναυτιλιακά από πανεπιστήμια UK. Τα τελευταία σχεδόν 10 χρόνια διδάσκει Logistics and Supply Chain Management στο πανεπιστήμιο Λευκωσίας και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ΤΕΠΑΚ μέχρι σήμερα (part time). Έλαβε μέρος σαν ομιλητής  σε πολλά συνέδρια με θέμα τα Logistics.  Είναι ένας από τους κύριους μετόχους και Director της GAP Vassilopoulos public με 25 χρόνια εμπειρία με κύρια ενασχόληση στον τομέα των Logistics.

Δειτε Επισης

Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πώς η ΕΤΥΦΑ πέτυχε τον...απεγκλωβισμό του «Προμηθέα» και άνοιξε τον δρόμο για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο
Cyview: Νέα πεζογέφυρα στα Λατσιά για βελτιωμένη προσβασιμότητα
Επίσκεψη Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου στην ερευνητική υποδομή ΠΡΩΤΕΑΣ
SupportCY Τρ. Κύπρου: Βάσεις για συνεργασία εθελοντών μεταξύ χωρών σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστροφών
«Βαφτίστηκε» με επίτιμη ανάδοχο την Μαρίνα Χατζημανώλη το πρώτο σκάφος μηδενικών ρύπων του CMMI(pics)
Αποδίδει καρπούς η ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική του Υπ. Εσωτερικών-Αξιοποιείται από τους πολίτες η βοήθεια
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης