Powered by

Γαλλία: Υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για ανάπτυξη

Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων της για την ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το 2016 στο 1,4%, από 1,8%, και το 2017 στο 1,6%, από το αναμενόμενο 1,9%, προχώρησε την Παρασκευή η Κεντρική τράπεζα της Γαλλίας. Ταυτόχρονα, η γαλλική Κεντρική Τράπεζα διατήρησε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη το τρέχον έτος στο 1,2%.

"Οι προοπτικές για ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας και του πληθωρισμού εξακολουθούν να υπόκεινται σε καθοδικούς κινδύνους", τονίζει η τράπεζα σε ανακοίνωση της, προσθέτοντας ότι η αναθεώρηση προς τα κάτω της ανάπτυξης για την επόμενη διετία οφείλεται στην επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και, ενδεχομένως, στις πιο αδύναμες από τις αναμενόμενες επενδύσεις των επιχειρήσεων.

Η Κεντρική Τράπεζα αναφέρει ότι η οικονομία της Γαλλίας ενισχύθηκε φέτος λόγω των χαμηλότερων τιμών πετρελαίου και της υποτίμησης του ευρώ, η οποία έδωσε ώθηση στις εξαγωγές, παρά την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης του παγκόσμιου εμπορίου που ξεκίνησε στις αρχές του 2015.

Οι εξωτερικοί παράγοντες, ωστόσο, σύμφωνα με την Τράπεζα, αναμένεται να είναι λιγότερο ευνοϊκοί τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ οι θετικές επιπτώσεις από τη μείωση του κόστους ενέργειας θα εξασθενίσουν σταδιακά, καθιστώντας έτσι την οικονομική ανάπτυξη το 2016 και το 2017 πιο αδύναμη από ό,τι είχε εκτιμηθεί κατά τις προηγούμενες εκτιμήσεις τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας, ο αντίκτυπος από τις θανατηφόρες επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι θα είναι “μεταβατικός και περιορισμένος" και θα επηρεάσει μόνο προσωρινά την εμπιστοσύνη στη γαλλική οικονομία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Goldman Sachs: Η μεγάλη μείωση των επιτοκίων οδηγεί σε ήπια προσγείωση την αμερικανική οικονομία
Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα