Powered by

Το απόρρητο κοσκίνισμα της λίστας Λαγκάρντ

Συνολικά 600 εκατ. περιλαμβάνουν οι λογαριασμοί οι οποίοι ανήκουν σε άτομα που βρίσκονται στη γνωστή λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη και πρόκειται να φορολογηθούν.

Μάλιστα, μιλώντας στο μεσημβρινό πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι εδώ και καιρό το Τμήμα Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών μεθοδικά αλλά και αθόρυβα εξετάζει τους λογαριασμούς και πλέον είναι σε θέση να φορολογήσει τα 600 εκατ. ατόμων με βάση την Κύπρο, τα οποία βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχουν άτομα που έχουν φοροδιαφύγει ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι είναι θέμα της Νομικής Υπηρεσίας να εξετάσει κατά πόσον προκύπτουν ποινικές υποθέσεις.

«Δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα για σκοπούς δημοσίου συμφέροντος, αλλά εάν κριθεί σκόπιμο να δοθούν στον Γενικό Εισαγγελέα για άρση απορρήτου και παραχώρησης πληροφόρησης που κατέχει το Τμήμα Φορολογίας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ κληθείς να απαντήσει κατά πόσον στη λίστα περιλαμβάνονται πολιτικά πρόσωπα απάντησε: «Δεν έχω δει τη λίστα και έχω αποφασίσει από την πρώτη στιγμή να παραμείνει μακριά μου, προκειμένου να αποφευχθούν παρεμβάσεις ή διαρροές που θα οδηγούσαν σε αρνητικές καταστάσεις».

 «Ούτε ξέρω, ούτε γνωρίζω εάν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι στη λίστα. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ούτε να επιβεβαιώσω, ούτε να διαψεύσω οτιδήποτε» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών έπειτα από σχετική ερώτηση.

 

Δειτε Επισης

Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ
Πώς προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού για το 2024-Ανασκόπησε την πορεία το Υπουργικό(πίνακες)
Τα νομοσχέδια που ψήφισε η Βουλή για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας
ΣΟΔΑΠ: Στις 4 Νοεμβρίου αρχίζει η πληρωμή σταφυλιών εσοδείας 2024
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode