Powered by

Το απόρρητο κοσκίνισμα της λίστας Λαγκάρντ

Συνολικά 600 εκατ. περιλαμβάνουν οι λογαριασμοί οι οποίοι ανήκουν σε άτομα που βρίσκονται στη γνωστή λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη και πρόκειται να φορολογηθούν.

Μάλιστα, μιλώντας στο μεσημβρινό πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι εδώ και καιρό το Τμήμα Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών μεθοδικά αλλά και αθόρυβα εξετάζει τους λογαριασμούς και πλέον είναι σε θέση να φορολογήσει τα 600 εκατ. ατόμων με βάση την Κύπρο, τα οποία βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις που θα έχουν άτομα που έχουν φοροδιαφύγει ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι είναι θέμα της Νομικής Υπηρεσίας να εξετάσει κατά πόσον προκύπτουν ποινικές υποθέσεις.

«Δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα για σκοπούς δημοσίου συμφέροντος, αλλά εάν κριθεί σκόπιμο να δοθούν στον Γενικό Εισαγγελέα για άρση απορρήτου και παραχώρησης πληροφόρησης που κατέχει το Τμήμα Φορολογίας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ κληθείς να απαντήσει κατά πόσον στη λίστα περιλαμβάνονται πολιτικά πρόσωπα απάντησε: «Δεν έχω δει τη λίστα και έχω αποφασίσει από την πρώτη στιγμή να παραμείνει μακριά μου, προκειμένου να αποφευχθούν παρεμβάσεις ή διαρροές που θα οδηγούσαν σε αρνητικές καταστάσεις».

 «Ούτε ξέρω, ούτε γνωρίζω εάν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι στη λίστα. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ούτε να επιβεβαιώσω, ούτε να διαψεύσω οτιδήποτε» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών έπειτα από σχετική ερώτηση.

 

Δειτε Επισης

Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Πέμπτη
Νίκος Χριστοδουλίδης: Οι millenials ο καλύτερος εγγυητής του μέλλοντος (vid)
Οι δηλώσεις των χορηγών του 15ου Nicosia Economic Congress (vid)
Η συζήτηση Νίκου Χριστοδουλίδη με νεαρούς επιχειρηματικούς ηγέτες στο 15ο Nicosia Economic Congress (vid)
Γ. Παπαναστασίου: Στόχος της Κυβέρνησης η μετατροπή της Κύπρου σε κορυφαίο επιχειρηματικό προορισμό
Το επιχειρείν στον τομέα της βιομηχανίας και του εμπορίου με τη νέα γενιά στα ηνία-Η μετάβαση και οι προκλήσεις
Μικρή άνοδο κατέγραψε το ΧΑΚ
Μείωση του ετήσιου πληθωρισμού σε Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά τον Μάρτιο