Powered by

Το business plan της Εκκλησίας

Το επιχειρηματικό πλάνο της εκκλησίας για το 2016, ανέλυσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Μιλώντας στο Τρίτο του ΡΙΚ, έκανε λόγο για τις αναδιαρθρώσεις των δανείων της εκκλησίας και τις νέες επενδύσεις που προγραμματίζονται. 

Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, τα έσοδα της Εκκλησίας μειώθηκαν κατά 10 εκατ. ευρώ το χρόνο. "Μειώσαμε τις σπατάλες, ενώ στοχεύουμε σε συνεχή αύξηση των εισοδημάτων μας", τόνισε χαρακτηριστικά.

Εκκλησία: Παραχώρησε 200 σκάλες γης
Αρχικά, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι το χρέος προς την Ελληνική Τράπεζα έχει εξοφληθεί αντί ακίνητης εκκλησιαστικής περιουσίας, ενώ το χρέος προς την Τράπεζα Κύπρου αναμένεται να διευθετηθεί κατά το πρώτο 15νθήμερο του ερχόμενου Ιανουαρίου.  Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η Εκκλησία παραχώρησε 200 σκάλες γης για αναδιάρθρωση δανείων ύψους περίπου €100 εκατ. Υπογράμμισε ότι η νομοθεσία που απαλλάσσει το 20% του σχετικού φόρου προς το κράτος ενεθάρρυνε τους χρεώστες και τις Τράπεζες να βρουν την χρυσή τομή και να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση δανειών.

Συμμετοχή σε εταιρείες
Παράλληλα, αναφορικά με τις άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες της Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι οι επενδύσεις της άρχισαν να δίνουν μερίσματα. Μάλιστα, τόνισε ότι μετά από τρία χρόνια, η Εκκλησία άρχισε να λαμβάνει μέρισμα από την ΚΕΟ και το τσιμεντοποιείο Βασιλικού. Αναφορικά με τα μελλοντικά πλάνα, ανέφερε ότι "θέλουμε να αυξήσουμε τις επενδύσεις που έχουμε και να αγοράσουμε περισσότερες μετοχές".

Ξενοδοχεία της Εκκλησίας
Επιπρόσθετα, αποκάλυψε ότι η Εκκλησία σήμερα διαθέτει έξι ιδιόκτητα ξενοδοχεία ενώ προτίθεται να προχωρήσει στην ανέγερση κι άλλων ξενοδοχείων. 

Κλάδος ενέργειας
Τέλος, ανέφερε ότι η Εκκλησία θα δραστηριοποιηθεί και στον τομέα της ενέργειας με τη δημιουργία φωτοβολταικού πάρκου. Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι η Αρχιεπισκοπή ενοικίασε 1500 σκάλες για τη δημιουργία ηλιοθερμικού πάρκου που της αποφέρει έσοδα της τάξης των €800 χιλ. 

Δειτε Επισης

Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ
Πώς προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού για το 2024-Ανασκόπησε την πορεία το Υπουργικό(πίνακες)
Τα νομοσχέδια που ψήφισε η Βουλή για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας
ΣΟΔΑΠ: Στις 4 Νοεμβρίου αρχίζει η πληρωμή σταφυλιών εσοδείας 2024
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις