Powered by

Θετικά αποτιμά το 2015 το ΕΒΕ Πάφου

Μικρή σταθερή ανάπτυξη παρουσίασε η οικονομία μας  κατά το έτος 2015, ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης κάνοντας έναν απολογισμό για το έτος 2015 που σε λίγο θα απέλθει.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως συγκεκριμένα “είχαμε βελτίωση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος κατά 3%, δηλαδή από το μείον 1,5 % αναμένεται να φθάσουμε περίπου στο 1,5%”  προσθέτοντας πως ο τουρισμός ειδικότερα όσον αφορά την Πάφο ήταν αρκετά καλός υπό την έννοια ότι "είχαμε μια αύξηση η οποία πρέπει να ήταν γύρω στο 15% και πολύ μεγαλύτερη από τη μέση ετήσια αύξηση της παγκύπριας τουριστικής αγοράς που διακυμάνθηκε γύρω στο 7,5 %".

Επιπρόσθετα ανέφερε πως είχαμε μια  σημαντική αύξηση των ταξιδιωτών που ήρθαν στο αεροδρόμιο Πάφου που εκτιμούμε ότι η αύξηση εκεί ήταν πέρα του 22% .

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου ανέφερε πως αύξηση σημειώθηκε και στις  πωλήσεις ακινήτων ιδιαίτερα από ξένους αγοραστές. 

Η οικονομία γενικότερα  συνέχισε, “ παρουσίασε μικρή βελτίωση δηλαδή είχαμε μια αύξηση στο εμπόριο  ιδιαίτερα τα τελευταία δύο τρίμηνα της τάξης του 3%”, ενώ – όπως είπε- “ η βιομηχανία επίσης παρουσίασε μια βελτίωση γύρω στο 3,5% και γενικά ήταν μια καλή πορεία”.

O κ. Δημητριάδης παραδέχτηκε ωστόσο πως  συνεχίζουν να υπάρχουν στην οικονομία σοβαρά πραγματικά προβλήματα,  ιδιαίτερα λόγω της ψηλής ανεργίας που υπάρχει και για το γεγονός ότι  παρόλο που υπάρχουν πολύ ενδιαφερόμενοι επενδυτικοί οίκοι του εξωτερικού εντούτοις δεν παίρνουν την απόφαση να επενδύσουν στην Κύπρο γενικότερα και στην Πάφο ειδικότερα, όπως είπε.

Αυτό συμπλήρωσε , οφείλεται στο γεγονός , ότι  η πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου δεν είναι ακόμα  σε βαθμό που πρέπει να είναι , με αποτέλεσμα  να καθυστερεί η υλοποίηση μεγάλων και σημαντικών έργων.

Κλείνοντας την γενικότερη αξιολόγηση ο κ. Δημητριάδης εκτίμησε ωστόσο πως το 2015 ήταν ένας χρόνος που έχει στο σύνολο του θετικά στοιχεία να δείξει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ
Πώς προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού για το 2024-Ανασκόπησε την πορεία το Υπουργικό(πίνακες)
Τα νομοσχέδια που ψήφισε η Βουλή για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας
ΣΟΔΑΠ: Στις 4 Νοεμβρίου αρχίζει η πληρωμή σταφυλιών εσοδείας 2024
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις