Demetriades Hydraulics: Βραβείο καινοτομίας στον τριτογενή τομέα

Η Demetriades Hydraulics, με την εμπορική επωνυμία Dememarine Services κέρδισε το βραβείο καινοτομίας στον Τριτογενή Τομέα στην τελετή του 9ου Διαγωνισμού Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας της ΟΕΒ. Το βραβείο καινοτομίας αφορούσε τη δημιουργία μιας πρωτοποριακής κινητής τηλεκατευθυνόμενης μονάδας Υδροβολής για χρήση στη βιομηχανία και τη βιομηχανική ναυτιλία.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα Υδροβολής, το οποίο συνδέεται με τηλεκατευθυνόμενο robot που ελέγχετε από (1) χειριστή μέσω τηλεχειριστηρίου. Η καινοτόμος ρομποτική κινητή μονάδα έχει τη δυνατότητα διαχείρισης διαφορετικών πιέσεων  νερού που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό μεταλλικών επιφανειών από βρωμιά, σκουριά, απομάκρυνση τσιμέντου ή μπογιάς, υδροφθορά, κόψιμο μετάλλων σε ζώνες υψηλού κινδύνου ανάφλεξης και τσιμέντου. Η κινητή μονάδα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί υδροβολές σε χαμηλές και πολύ υψηλές πιέσεις από 300 μέχρι 3300 bars. Στόχος της, είναι η αντικατάσταση της μεθόδου αμμοβολής, που προκαλεί ρύπανση του περιβάλλοντος, επιβαρύνει την ανθρώπινη υγεία, έχει υψηλό κόστος πρώτης ύλης και απομάκρυνσης αποβλήτων. 

​Με τη χρήση της κινητής καινοτόμας ρομποτικής μονάδας Υδροβολής επιτυγχάνεται η αύξηση της παραγωγικότητας, σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους λόγω της μείωσης του χρόνου περάτωσης του έργου.  Επίσης, οι κινητές μονάδες έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί  ούτως ώστε να έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρονται στα διάφορα ναυπηγία ανά τον κόσμο παρέχοντας υπηρεσίες Υδροβολής (Hydroblasting Services) στην παγκόσμια αγορά. 

Δειτε Επισης

Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πώς η ΕΤΥΦΑ πέτυχε τον...απεγκλωβισμό του «Προμηθέα» και άνοιξε τον δρόμο για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο
Cyview: Νέα πεζογέφυρα στα Λατσιά για βελτιωμένη προσβασιμότητα
Επίσκεψη Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου στην ερευνητική υποδομή ΠΡΩΤΕΑΣ
SupportCY Τρ. Κύπρου: Βάσεις για συνεργασία εθελοντών μεταξύ χωρών σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστροφών
«Βαφτίστηκε» με επίτιμη ανάδοχο την Μαρίνα Χατζημανώλη το πρώτο σκάφος μηδενικών ρύπων του CMMI(pics)
Αποδίδει καρπούς η ολοκληρωμένη στεγαστική πολιτική του Υπ. Εσωτερικών-Αξιοποιείται από τους πολίτες η βοήθεια
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης