Powered by

Ο ορυκτός πλούτος της Σελήνης ο νέος στόχος εταιρειών

Τον ορυκτό πλούτο της Σελήνης αλλά και των αστεροειδών επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν εμπορικά πολλές ιδιωτικές εταιρείες, προσβλέποντας σε αμύθητα κέρδη.

Μια από αυτές τις εταιρείες, η Moon Express, θεωρεί ότι είναι σημαντικό η ανθρωπότητα να αποικίσει και άλλους κόσμους, όπως το φεγγάρι, το οποίο αποκαλούν "όγδοη ήπειρο" με τεράστια αποθέματα ορυκτών που θα μπορέσουν να μας διασφαλίσουν το μέλλον μας ως ανθρωπότητα και να συμβάλουν στην εξερεύνηση του διαστήματος.

Η Moon Express αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι θα στείλει σύντομα ρομποτικά σκάφη στο φεγγάρι και μάλιστα στο νότιο ημισφαίριο, όπου η προσεδάφιση αναμένεται να είναι πιο ομαλή.

Η εταιρεία σχεδιάζει να `τρυπήσει` το σεληνιακό έδαφος ψάχνοντας για χρυσό, ήλιο, σίδηρο, πλατίνα, κοβάλτιο, παλλάδιο και βολφράμιο, στέλλοντας στη συνέχεια δείγματα στη Γη για επιστημονικούς και εμπορικούς σκοπούς.

Οι ιδρυτές της εταιρείας θεωρούν ότι το έδαφος της Σελήνης κρύβει και άλλα μέταλλα που θα αποδειχθούν στο μέλλον πολύ χρήσιμα και πολύτιμα.

Επίσης, σχεδιάζει το 2018 να τοποθετήσει στη Σελήνη ένα ραδιοτηλεσκόπιο και ένα οπτικό τηλεσκόπιο.

Η εταιρεία είναι μια από τις 16 που λαμβάνουν μέρος στον διαγωνισμό Google Lunar X Prize. Η Google υπόσχεται 20 εκατ. δολάρια στην πρώτη ομάδα που θα καταφέρει να στείλει ρομποτικό σκάφος στο φεγγάρι, να μεταδώσει δεδομένα, εικόνες και βίντεο από το σημείο προσεδάφισης και 500 μέτρα από αυτό.

Εκτός από το φεγγάρι, τεράστιας αξίας είναι και ο ορυκτός πλούτος που διαθέτουν οι αστεροειδείς εξ`ου και το μεγάλο ενδιαφέρον διαστημικών υπηρεσιών αλλά και ιδιωτικών εταιρειών για εξεύρεση τρόπων εξόρυξης του πλούτου αυτού.

Νέοι αστεροειδείς ανακαλύπτονται καθημερινά με τον αριθμό τους σήμερα να ανέρχεται στις 685,822.  Εκτιμάται ότι ο ορυκτός πλούτος των αστεροειδών στην κύρια ζώνη μεταξύ του Άρη και του Δία είναι περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής για κάθε άνθρωπο πάνω στη Γη.

Ενας και μόνο αστεροειδής, ο ονομαζόμενος 241 Germania – διαθέτει στο εσωτερικό του ορυκτό πλούτο που φθάνει στο αστρονομικό ποσό των 96 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σχεδόν το ετήσιο ΑΕΠ όλου του κόσμου.

Τα ορυκτά που βρίσκονται άφθονα στους αστεροειδείς (και τους κομήτες) περιλαμβάνουν π.χ. χρυσό, ιρίδιο, ασήμι, όσμιο, παλλάδιο, λευκόχρυσο, ρόδιο, σίδηρο, μαγγάνιο, μολυβδαίνιο, νικέλιο, αλουμίνιο, τιτάνιο. Περιέχουν επίσης νερό, οξυγόνο, υδρογόνο, αμμωνία.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γκούλσμπι (Fed): Πρέπει να επιβραδυνθεί ο ρυθμός μείωσης των επιτοκίων
Bitcoin: Tι σημαίνει για την τιμή του η πιθανή δημιουργία εθνικού αποθέματος στις ΗΠΑ
ΗΠΑ: Η επιλογή του Μπέσεντ για το Υπουργείο Οικονομικών δίνει «ανάσα» στις παγκόσμιες αγορές
Banco BPM: Εξετάζει την εξαγορά της από την UniCredit-Στα $11 δις η προσφορά
Τι είναι και γιατί ενδέχεται να αλλάξει το «φρένο χρέους» της Γερμανίας
Bitcoin: Τριήμερη πτώση 6%-Φρέναρε στα $94.000
Fed: Οι προειδοποιήσεις για το χρέος και τον εμπορικό πόλεμο-Τι δείχνει η εξαμηνιαία έκθεση
Ο τρόμος του Τραμπ πάνω από την Ευρώπη-Τι φοβάται τώρα η ΕΚΤ
Ανοδικά ξανά οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου λόγω των γεωπολιτικών αναταραχών
Ευρωζώνη: Απροσδόκητη πτώση για τον ιδιωτικό τομέα τον Νοέμβριο-«Φλερτάρει» με την ύφεση