Ariston: Η τέχνη του λουκουμιού που έγινε επιχείρηση
10:08 - 24 Δεκεμβρίου 2015

Με ιστορία από το μακρινό 1967 το ζαχαροπλαστείο Ariston, έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στη ζαχαροπλαστική της πρωτεύουσας αλλά και της αγοράς στη Λευκωσία ευρύτερα.
Ο διευθυντής της επιχείρησης, Δημήτρης Τσαγγαρίδης, εξηγεί στην κάμερα του InBusinessNews ποια είναι εφόδια κουβαλά η επιχείρηση μέσω της ιστορίας δεκαετιών καθώς και το μυστικό της επιτυχίας της.
Σύμφωνα με τον κ. Τσαγγαρίδη η ευρεία γκάμα προϊόντων του Άριστον περιλαμβάνει αλμυρά, σιροπιαστά, και γλυκά με πιο πρόσφατες προσθήκες τα cup-cakes και οι τρισδιάστατες τούρτες.
Ναυαρχίδα του ζαχαροπλαστείου αποτελούν οι τούρτες γάμου και το λουκούμι γάμου, το οποίο είναι και το μυστικό της επιτυχίας του κυπριακού ζαχαροπλαστείου. Όπως σημειώνει ο κ. Τσαγγαρίδης, υπολογίζεται ότι από το 1967 μέχρι σήμερα παρασκευάστηκαν πάνω από 8 εκατ. λουκούμια και σε ετήσια βάση το ζαχαροπλαστείο εξυπηρετεί μέχρι και 90 γάμους.
Το Άριστον σήμερα διατηρεί δύο ζαχαροπλαστεία στην επαρχία Λευκωσίας αλλά και μία καφετέρια στη Λεμεσό εργοδοτώντας συνολικά 18 υπαλλήλους, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι ζαχαροπλάστες και βοηθοί ζαχαροπλάστες.