Οι κανόνες συμμόρφωσης στο Λουξεμβούργο

Η οικονομική κρίση έχει, σε πολλές χώρες, βοηθήσει να βγει στην επιφάνεια η αναγκαιότητα της αποτελεσματικής διαχείρισης και του ελέγχου σε όλους τους τομείς που ασχολούνται με τα χρηματοοικονομικά. Οι έλεγχοι αυτοί πιέζουν με δύσκολα ερωτήματα, όπως πώς τα διοικητικά συμβούλια παρέχουν εποπτεία των επιχειρηματικών μοντέλων, της ανάληψης κινδύνων και της στρατηγικής και μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των επιχειρήσεων.

Μαζί με τη διαφάνεια της εταιρικής διακυβέρνησης, φαίνεται να υπάρχει και η καλή θέληση από τους οργανισμούς να συμμορφωθούν με τα καινούργια μέτρα. Το πρώτο Compliance Forum, που παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου και διοργανώνουν οι IMH και το περιοδικό Gold την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton Park, θα φιλοξενήσει διακεκριμένους εμπειρογνώμονες, ανάμεσα στους οποίους θα είναι και ο Jean-Marc Goy, Counsel του International Affairs of Commission de Surveillance du Secteur Financier στο Λουξεμβούργο.

Ο Jean-Marc Goy θα μιλήσει για την εταιρική διακυβέρνηση που σχετίζεται με οντότητες του χρηματοπιστωτικού τομέα στο Λουξεμβούργο. Θα παρουσιάσει τις εγκυκλίους CSSF 12/552 και CSSF 12/546 που εκδίδονται από την Αρμόδια Εποπτική Αρχή του Λουξεμβούργου και την Επιτροπή Εποπτείας του Χρηματοπιστωτικού Τομέα του Λουξεμβούργου, με ιδιαίτερη έμφαση στις απαιτήσεις σχετικά με την «ουσία» στις οντότητες και τη διαχείριση κινδύνων, τον εσωτερικό έλεγχο και την κανονιστική συμμόρφωση. Με το παράδειγμα του Λουξεμβούργου θα αναλύσει το πώς εφαρμόζονται οι κανόνες συμμόρφωσης στο εξωτερικό.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επαγγελματίες της συμμόρφωσης στο γενικό πλαίσιο αλλά και στις διοικήσεις των τραπεζών, λογιστικών εταιρειών, ασφαλιστικών εταιρειών και λοιπών οργανισμών του χρηματοπιστωτικού τομέα, σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη χρηματοπιστωτικών οργανισμών που έχουν την ευθύνη στους τομείς της διαχείρισης κινδύνων και της συμμόρφωσης, σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη πληροφορικής, οργάνωσης, treasury και οικονομικών διευθύνσεων χρηματοπιστωτικών οργανισμών, σε εταιρείες συμβούλων και εταιρείες πληροφορικής που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό και σε κάθε ενδιαφερόμενο για τις εξελίξεις και τις προκλήσεις στον τομέα της διαχείρισης κινδύνων και της συμμόρφωσης.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου κάντε κλικ εδώ: http://www.imhbusiness.com/the-compliance-forum#programme
Οργάνωση: ΙΜΗ και περιοδικό Gold. Κύριος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου. Χορηγοί: Cablenet, Kronenbourg 1664, Kronenbourg Blanc, PwC Κύπρου και TFI Markets. Υπό την αιγίδα του CFΑ και ΣΕΛΚ. Χορηγοί Επικοινωνίας: InBusiness News και Gold News.

Για περισσότερες πληροφορίες, κόστος συμμετοχής και εγγραφές επικοινωνήστε στο τηλ.: 22505555, φαξ: 22679820, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com.

 

Δειτε Επισης

Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών
Επενδυτικές ευκαιρίες από την AstroBank
Mamas & Papas: Το βρετανικό brand που φέρνει στην Κύπρο ο όμιλος Voici La Mode
Πέραν των 170 εκ. ευρώ θα μοιραστούν ΕΟΑ, δήμοι και κοινότητες το 2025-Οι χορηγίες και οι πιστώσεις
Πώς η ΕΤΥΦΑ πέτυχε τον...απεγκλωβισμό του «Προμηθέα» και άνοιξε τον δρόμο για έλευση φυσικού αερίου στην Κύπρο