Επιχορηγήσεις στον τουρισμό

Με την τουριστική βιομηχανία να αποτελεί το σημαντικότερο βραχίονα της κυπριακής οικονομίας ο κ. Παναγιώτης Μοίρας, διευθυντής στις Συμβουλευτικές υπηρεσίες της PwC Cyprus αναφέρθηκε σε χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά προγράμματα που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο τομέας.

Ο κ. Μοίρας υπογράμμισε ότι τα προγράμματα που υπάρχουν διαθέσιμα είναι εμπροσθοβαρή που σημαίνει ότι τα πολλά λεφτά δίνονται τώρα και έτσι οι επιχειρήσεις πρέπει να αδράξουν την ευκαιρία να βιαστούν και να διεκδικήσουν τα κονδύλια που υπάρχουν. 

Όπως είπε, υπάρχει η αίσθηση ότι το 2016 θα είναι μια καλή χρονιά για την τουριστική βιομηχανία της Κύπρο όμως αυτό οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες και συγκυρίες. «Στόχος μας πρέπει να είναι να μην έχουμε συγκυριακό τουρισμός. Τα προγράμματα αυτά και οι συνεργασίες μας δίνουν τη δυνατότητα να τα εκμεταλλευτούμε και να θέσουμε τα θεμέλια για μια διαχρονική και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη», υπογράμμισε. 

Μιλώντας για τις προκλήσεις και τις ανάγκες του τουριστικού τομέα αναφέρθηκε στην εκπαίδευση του προσωπικού, στην δικτύωση, στην προώθηση των τουριστικών δραστηριοτήτων , στην ανάπτυξη δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό υποδομών, στη μείωση της εποχικότητας και άλλα.

Όπως είπε για όλα υπάρχουν προγράμματα που θα μπορούσαν οι επιχειρηματίες του κλάδου να εκμεταλλευτούν όπως το Erasmus Plus που είναι ιδανικό για την εκπαίδευση του προσωπικό με στόχο την βελτίωση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας προσφέροντας σεμινάρια, πιστοποιήσεις, ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό κ.α. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι δράσεις ΕΚΕ είναι κάτι που αναμένουν από την τουριστική επιχείρηση τόσο οι τουρίστες όσο και οι ίδιοι οι τουριστικοί οργανισμοί που φέρνουν τους τουρίστες στην χώρας μας. 

Δειτε Επισης

Επίσκεψη Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου στην ερευνητική υποδομή ΠΡΩΤΕΑΣ
SupportCY Τρ. Κύπρου: Βάσεις για συνεργασία εθελοντών μεταξύ χωρών σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστροφών
«Βαφτίστηκε» με επίτιμη ανάδοχο την Μαρίνα Χατζημανώλη το πρώτο σκάφος μηδενικών ρύπων του CMMI(pics)
Σφράγισε την «εισαγωγή» του Hellenic Healthcare Group στο American Medical Center η ΕΠΑ-Ενέκρινε την πράξη συγκέντρωσης
Ιστορική επενδυτική συμφωνία Κύπρου με Βραζιλία-Το MoU που υπέγραψαν Invest Cyprus και Invest Paraná
Κόβουν την κουβέντα και στρέφονται νομικά κατά ΟΑΥ τα διαγνωστικά κέντρα- Παύση εργασιών για δύο ώρες
Carob Awards 2024: Για ακόμη μια φορά η πρωτιά στη Gnomi Integrated Communications
Τα χάλκινα βραβεία των Carob Awards 2024-Η κατάταξη
Ξεκινά το CoRES-Ένα καινοτόμο, διεπιστημονικό ευρωπαϊκό έργο, με την τέχνη και την αειφορία να δημιουργούν το μέλλον
Οι αργυροί νικητές των Carob Awards 2024-Η κατάταξη των γραφείων