Ιδού το κατάστημα του Ζορπά στη Νέα Υόρκη

Γαλλική φινέτσα, κυπριακό μεράκι και αέρας Νέας Υόρκης συνθέτουν το σκηνικό στο «The French Workshop», το νέο κατάστημα της αλυσίδας Ζορπάς που έκανε το μεγάλο βήμα επιχειρηματικού ανοίγματος στις ΗΠΑ.

Το InBusinessNews εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του νέου καταστήματος στην περιοχή Κουίνς της Νέας Υόρκης, μέσω των οποίων αποκαλύπτεται τόσο το design όσο και η γκάμα γλυκών –κυρίως- που προσφέρονται από το «The French Workshop».

Η ιδέα και το όνομα
Εδώ και χρόνια οι ιθύνοντες της αλυσίδας φούρνων Ζορπά είχαν ως μεγάλο στόχο την επέκταση σε μια μεγάλη αγορά όπως αυτή της Νέας Υόρκης. Τα τελευταία τρία η σκέψη μεταφέρθηκε σε επίπεδο σχεδιασμών και έρευνας αγοράς για καθετί αφορά το νέο κατάστημα. Το όνομα προέκυψε έπειτα από έρευνα στην αμερικανική αγορά. Διαπιστώθηκε ότι λόγω ου μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη αλλά και του τραγουδιού που συνέθεσε για την ομώνυμη ταινία ο Μίκης Θεοδωράκης, η λέξη «Ζορμπάς» είναι ιδιαίτερα γνωστή στο αμερικανικό κοινό αλλά με που παραπέμπει σε κάτι πιο τουριστικό. Έπειτα διαπιστώθηκε ότι η αμερικανική ζαχαροπλαστική είναι σαφώς διαφορετική από την ευρωπαϊκή κι έτσι στην εταιρεία Ζορπά αποφασίσθηκε το περιεχόμενο του καταστήματος και η ονομασία «The French Workshop».

Το 2015 αποτέλεσε τη χρονιά εξασφάλισης και διαμόρφωσης του χώρου στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, αλλά και ο καταρτισμός της τελικής λίστας με τα παρασκευάσματα που προσφέρονται στο «The French Workshop». Γλυκά κάθε είδους, με ναυαρχίδες τα μιλφέιγ, τα μακαρόνς και τιραμισού, το κατάστημα ήδη στήνει το όνομά του στη Νέα Υόρκη.

Best sellers ταχινόπιτες και χαλλουμόπιττες
Πάντως, παρά τη μεγάλη ποικιλία σε γλυκά που είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο το InBusinessNews πληροφορείται ότι οι ταχινόπιτες και οι χαλλουμόπιττες στο «The French Factory» αποτελούν κορυφαία, από πλευράς πωλήσεων, προϊόντα. Μάλιστα, από την εταιρεία Ζορπά τονίζεται ότι το χαλλούμι είναι γνωστό ακόμη και στις ΗΠΑ και πολλοί πελάτες επιστρέφουν ξανά στο κατάστημα για να αγοράσουν χαλλουμόπιττες.

Το μαγαζί λειτουργεί, σε πρώτη φάση, επί 12ωρης βάσης και πιο συγκεκριμένα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα, ενώ σύντομα θα ανοίγει νωρίτερα, προκειμένου να καλύψει και την πρωινή πελατεία.  



















 

Δειτε Επισης

Η κυκλοφοριακή ρύθμιση που προκρίνει για την Μακαρίου η Πρωτοβουλία «Λευκωσία-Πρωτεύουσα Κύπρου»
Είχαν την τιμητική τους οι υπεραγορές...Ιδιαίτερα αυξημένη και στα ίδια επίπεδα με το περσινό Πάσχα η κίνηση
Προ των πυλών μεγάλη οικιστική ανάπτυξη από το My Mall Λεμεσού-Προς ολοκλήρωση το Leptos Limassol Park
Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας