Powered by

Οικονομικό πόλεμο κατά του ISIS επιχειρούν οι ΗΠΑ

H αμερικανική κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρό της ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα πετρελαίου που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος, όπως επίσης και τις οικονομικές συναλλαγές της τζιχαντιστικής οργάνωσης, προκειμένου να δυσχεράνει τις εισοδηματικές ροές της, ενέργειες που αναμένεται να διευρυνθούν σύντομα, γνωστοποίησε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

"Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες... Τις προσεχείς εβδομάδες θα υπάρξει εντατικοποίησή τους" δήλωσε ο Άνταμ Σούμπιν, ο υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας και οικονομικής κατασκοπείας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο.

Ο Σούμπιν επισήμανε επιπλέον ότι αναμένει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα εγκρίνει σχέδιο ψηφίσματος που θα προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Ισλαμικού Κράτους και θα προτρέπει όλες τις χώρες "να ποινικοποιήσουν πλήρως" τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

JP Morgan: Η στρατηγική της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων το β’ εξάμηνο-Οι εκτιμήσεις για την Ευρωζώνη
Επέστρεψαν σε τροχιά ανάπτυξης οι υπηρεσίες στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο-Σε υψηλό τριών μηνών ο σύνθετος PMI
Ελβετία: Οριακή άνοδος για τον πληθωρισμό τον Ιούνιο στο 0,1%
UBS: Η ανεξαρτησία της Fed και το κράτος δικαίου των ΗΠΑ σε κίνδυνο
Εμπορικό deal Τραμπ και Βιετνάμ-Δασμοί 20% στις εξαγωγές προς ΗΠΑ, μηδενικοί για αμερικανικά προϊόντα
Σε πορεία δημοσιονομικού εκτροχιασμού η Γαλλία με έλλειμμα ρεκόρ-Προειδοποιήσεις Μοσκοβισί
Θορυβημένη η ΕΚΤ από την ταχεία άνοδο του ευρώ-Φόβοι για ενίσχυση του πληθωρισμού
Ο φιλόδοξος στόχος της Ε.Ε. για το κλίμα-Τα διακυβεύματα και οι εξαιρέσεις
Μεγάλο τραπεζικό deal στη Βρετανία-Στη Santander μονάδα της Sabadell για £2,7 δις
Η Ε.Ε. παρατείνει τα οικονομικά περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας για άλλους έξι μήνες