Powered by

Βγενόπουλος: Πυρά κατά Ιωνά και Καλογήρου

Άλλη μια επιθετική ανακοίνωση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, εξέδωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Πιο συγκεκριμένα ο πρώην πρόεδρος της Marfin Laiki αναφέρει: «Σε απάντηση του στη χθεσινή μου (σ.σ. 30 Νοεμβρίου) ανακοίνωση ο κ. Ιωνάς Νικολάου, προφανώς κατόπιν συμβουλής ανθρώπων που γνωρίζουν νομικά, αναδιπλώνεται αναφέροντας κάποια σωστά πράγματα τα οποία είναι σε πλήρη αντίθεση με την πρώτη του  δήλωση,  επιχειρώντας  - μάταια - να επανορθώσει τις νομικές συνέπειες των όσων αρχικά είπε». 

Παράλληλα, ο κ. Βγενόπουλος αναφέρει: «Είναι σε όλους γνωστό, αλλά ο υπουργός Δικαιοσύνης αποφεύγει να το θυμίσει, ότι ανταποκρίθηκα θετικά  ακόμα και σε πρόσκληση της Επιτροπής Θεσμών, ώστε να καταθέσω τις απόψεις μου για τα διαδραματισθέντα και να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις που θα μου ετίθεντο, όμως απεδείχθη ότι η πρόσκληση που μου απηύθυναν ήταν προσχηματική, διότι δεν επιθυμούσαν να μου δώσουν το χρόνο που ήταν απαραίτητος  για τη διεξοδική κάλυψη όλων των θεμάτων».

«Επίσης γνωρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά δεν το λέει στον κυπριακό λαό, ότι η μόνη δήθεν υπόθεση που έχει έλθει στην Ελλάδα και με αφορά είναι μία εντελώς ανυπόστατη υπόθεση κατασκευής της κυρίας Καλογήρου, η οποία, αντί να έχει δικασθεί για παράβαση καθήκοντος, αφού τις σχετικές ιδιωτικές ποινικές αγωγές ανέστειλε με παρέμβασή του ο κ. Γενικός Εισαγγελέας, χρησιμοποιείται από κάποιους σαν αιχμή του δόρατος ελλείψει άλλων σοβαρών υποθέσεων.  Είναι αυτονόητο ότι τέτοιου είδους κινήσεις, που φυσικά δεν σκοπεύουν να διαλευκάνουν τα αίτια της καταστροφής της οικονομίας, μπορεί να αντιμετωπισθούν μόνο νομικά. Πόσω  μάλλον όταν τις κατηγορίες της Κυπριακής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εξετάζει ήδη η αρμόδια Ελληνική Δικαιοσύνη».

Παράλληλα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος αναφέρει: «Γνωρίζει ακόμα ο κ. Ιωνάς Νικολάου ότι η κατάθεσή μου ζητείται μόνο για διαδικαστικούς και όχι για ουσιαστικούς λόγους αναζήτησης της αλήθειας, αφού και ο ίδιος δήλωσε ότι ακόμη και αν δεν ληφθεί η κατάθεσή μου η σχετική υπόθεση μπορεί να αχθεί στο δικαστήριο!  Συνεπώς, η απόφαση κατασκευής κατηγορουμένων και μάλιστα για ανύπαρκτη υπόθεση είναι προειλημμένη, και δυστυχώς απ΄ότι φαίνεται, λόγω των δηλώσεων τουυπουργού Δικαιοσύνης, σε επίπεδο Κυπριακής Δημοκρατίας».

Μάλιστα, ο κ. Βγενόπουλος τονίζει: «Τέλος, γνωρίζει ο κ. Ιωνάς Νικολάου, αλλά δεν το αναφέρει  στη δήλωση του, την  αρμοδιότητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Αρμοδιότητα  που έχει επιβεβαιωθεί και με την ανταπόκριση των Κυπριακών αρχών στα σχετικά αιτήματα δικαστικής συνδρομής και την αποστολή, μέσω του Υπουργείου του, χιλιάδων εγγράφων στους αρμόδιους Έλληνες εισαγγελείς αλλά και της γραπτής δέσμευσής του περί της αποστολής και των υπολοίπων».

Καταληκτικά ο πρώην πρόεδρος της Marfin Laiki αναφέρει: «Μετά από τέσσερα χρόνια άκαρπων ερευνών που απέδειξαν ότι δεν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα που να έχουν προκαλέσει για την κατάρρευση της οικονομίας ο κυπριακός λαός δικαιούται να μάθει την αλήθεια.  Σίγουρα  δεν θα του την πουν αυτήν την περίοδο, ενόψει βουλευτικών εκλογών. Θα την μάθει όμως, με την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, που  αναμένεται να εκδοθεί το β΄ εξάμηνο του 2016».

 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης-Μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ
Πώς προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού για το 2024-Ανασκόπησε την πορεία το Υπουργικό(πίνακες)