Powered by

Εκκαθάριση της ΕΜΕΛ ζητούν μέτοχοί της

Αίτηση εκκαθάρισης της Εταιρείας Μεταφορών Λευκωσίας, κατέθεσαν μέτοχοι της εταιρείας οι οποίοι, όπως δηλώνουν, θεωρούν ότι ο εκτελεστικός διευθυντής λειτουργεί κατά το δοκούν τόσο για οικονομικής φύσης ζητήματα, όσο και για τις εργασίες της εταιρείας.

Μάλιστα, μέτοχοι της ΕΜΕΛ τονίζουν ότι η εταιρεία από ιδρύσεώς της δεν έχει ακόμη κατανείμει μετοχές στους μετόχους της, καταγγέλλοντας παράλληλα για οικονομική αυθαιρεσία τη διεύθυνση της εταιρείας.

Η αίτηση εκκαθάρισης
Τέσσερεις μέτοχοι της εταιρείας, δυο νομικά και δύο φυσικά πρόσωπα, έχουν καταθέσει στις 4 Νοεμβρίου αίτηση εκκαθάρισης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας μέσω αιτιολογικού 21 σημείων.

Τα σημαντικότερα σημεία της αίτησης αφορούν:
-Μη ενημέρωση μετόχων για τα οικονομικά της ΕΜΕΛ
-Μη κατανομή μετοχών στους μετόχους της εταιρείας
-Μη ενημέρωση για την κατάσταση πληρωμών
-Δεν ετοιμάζονται ελεγμένοι λογαριασμοί
-Δεν συγκαλούνται γενικές συνελεύσεις μετόχων

Η απάντηση του εκτελεστικού διευθυντή
Απαντήσεις επί σειρά θεμάτων δίνει ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΜΕΛ, Γιώργος Κυριάκου, σε επικοινωνία με το InBusinessNews. Πιο ειδικά ο κ. Κυριάκου αναφέρει ότι ο κατηγορίες για την ΕΜΕΛ αλλά και για τον ίδιο δεν ευσταθούν. «Δεν μπορεί μια μικρή μειοψηφία να θεωρεί ότι έχει τον απόλυτο λόγο και ρόλο στα πάντα. Υπάρχουν κι άλλοι μέτοχοι και διοικητικό συμβούλιο στο οποίο λογοδοτώ για καθετί».

Μάλιστα, δήλωσε ότι έθεσε την παραίτησή του ενώπιον του ΔΣ, η οποία ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή. «Ήμασταν κοντά να βρούμε λύση αναφορικά με την κατανομή των μετοχών, έπειτα από σχετική μελέτη της KPMG, αλλά ορισμένοι δεν ήθελαν να ακολουθήσουν τον δρόμο των πολλών και αντέδρασαν χωρίς αιτία κατά την άποψή μου».

Πάγωμα λογαριασμών της εταιρείας
Σοβαρές επιπτώσεις, ακόμη και σε πρώτη φάση, προκαλεί η αίτηση εκκαθάρισης μετόχων της ΕΜΕΛ για την εταιρεία και μάλιστα σοβαρές. Πιο ειδικά αναφέρεται ότι η τράπεζα με την οποία συνεργάζεται η ΕΜΕΛ, πάγωσε τους λογαριασμούς της εταιρείας όταν ενημερώθηκε για την αίτηση εκκαθάρισης.

Το σημαντικό πρόβλημα για την εταιρεία από το πάγωμα λογαριασμών αφορά τις τρέχουσες υποχρεώσεις, ενώ όπως πληροφορείται το InBusinessNews ήδη τρέχουν διαδικασίας προκειμένου σύντομα να ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί. Παράλληλα, η νομική διαδικασία υπαγορεύει ότι οι πρώτες αγορεύσεις επί της αίτησης εκκαθάρισης θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ενώ όλη η διαδικασία δύναται να διαρκέσει από τέσσερεις μέχρι οκτώ μήνες.

Δειτε Επισης

Βλέπει τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Σάββατο ο Παναγιώτου-Ζητά υπευθυνότητα
Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Το τραβάνε στα άκρα οι συντεχνίες-Κήρυξαν σε κατάσταση απεργίας την ξενοδοχειακή βιομηχανία
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας