Powered by

Χάσικος: Δεν θα απολυθεί κανένας υπάλληλος στους Δήμους

Δεν θα μειωθούν μισθοί και δεν θα απολυθεί κανένας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, ο οποίος παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή έναρξης της λειτουργίας της Ακαδημίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία στοχεύει στην επιμόρφωση των στελεχών της ΤΑ τόσο αιρετών όσο και των υπαλλήλων.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Εσωτερικών, είπε ότι “η μείωση των εξόδων προσωπικού στο συνολικό βάρος του προϋπολογισμού των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα πρέπει να γίνει σταδιακά και σε καμία περίπτωση δεν θα αποβεί εις βάρος των υπαλλήλων. Δεν προϋποθέτει μείωση μισθών ούτε απόλυση προσωπικού. Αυτή η μείωση θα επέλθει μέσω μετακινήσεων προσωπικού στη δημόσια υπηρεσία του κράτους, αλλά και μέσω σχεδίων εθελοντικής αφυπηρέτησης”, σημείωσε.

Ο Σωκράτης Χάσικος, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, “διευκρίνισε και το θέμα που ηγέρθη μετά από λανθασμένη ερμηνεία δηλώσεων του που έγιναν την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, κατά τη συζήτηση των προϋπολογισμών του ΥΠΕΣ για το 2016”.

Όπως είχε αναφέρει ο Υπουργός Εσωτερικών στην προαναφερθείσα συζήτηση στη Βουλή, δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας υπάλληλος από τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επί τη ευκαιρία, ο Υπουργός Εσωτερικών, επανέλαβε αυτό που είχε πει και την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, ότι δηλαδή με βάση όλες τις μελέτες που έχουν γίνει για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπάρχει ένας πλεονασμός υπαλλήλων (4150 υπάλληλοι εργάζονται σήμερα στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλη την Κύπρο).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βλέπει τις συντεχνίες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία το Σάββατο ο Παναγιώτου-Ζητά υπευθυνότητα
Γενικό Λογιστήριο: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις και σύγχρονα εργαλεία για ενίσχυση διαφάνειας στις δημόσιες συμβάσεις
Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Το τραβάνε στα άκρα οι συντεχνίες-Κήρυξαν σε κατάσταση απεργίας την ξενοδοχειακή βιομηχανία
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας