powered by

FBME: Όχι στη ρευστοποίησή της από την ΚΤ

Παράνομο και επικίνδυνο χαρακτηρίζει η FBME Bank Ltd το σχέδιο περί απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) για ρευστοποίηση του υποκαταστήματος της FBME στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των μετόχων της τράπεζας, «η ΚΤΚ σχεδιάζει να ρευστοποιήσει το κυπριακό υποκατάστημα της FBME, μετά από ανακοίνωση απόφασης της FBME να μετακινήσει κάποιους λογαριασμούς από το Κυπριακό υποκατάστημά της στα κεντρικά γραφεία στην Τανζανία».

«Το ζητούμενο είναι να βγει η ΚΤΚ από την επικίνδυνη θέση στην οποία η ίδια έβαλε τον εαυτό της. Εάν αυτό το επικίνδυνο και παράνομο σχέδιο τεθεί σε εφαρμογή θα βρει απέναντί του την πλήρη ισχύ του νόμου», αναφέρει η FBME, προσθέτοντας πως «η προϋπόθεση για να τεθεί το υποκατάστημα σε κατάσταση ρευστοποίησης είναι να είναι αφερέγγυο, πράγμα που όπως γνωρίζουν όλοι, συμπεριλαμβανομένης της ΚΤΚ, πόρρω απέχει από την πραγματικότητα».

«Η FBME Limited», συνεχίζει η ανακοίνωση, «επαναδιατυπώνει την αποφασιστικότητά της να διασφαλίσει πως όλες οι καταθέσεις του κυπριακού υποκαταστήματος θα προστατευτούν από την συνεχή κακοδιαχείριση της ΚΤΚ».

Όπως αναφέρεται, «αυτό το τέχνασμα της ΚΤΚ επιχειρείται τη στιγμή που η FBME προτείνει τη μετακόμιση οποιουδήποτε συναινούντα καταθέτη από το υποκατάστημα στην Κύπρο στα κεντρικά γραφεία στην Τανζανία, έτσι ώστε να επανακτήσουν πρόσβαση στα χρήματά τους».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και αυξημένη ρευστότητα για τα κυπριακά τραπεζικά ιδρύματα το 2024
Σύνδεσμος Τραπεζών: Γενική συνέλευση στην παρουσία του CEO της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ομοσπονδίας
Στον δρόμο προς την τελευταία διαδοχική μείωση των επιτοκίων κατά 0,25 της μονάδας τον Ιούνιο η ΕΚΤ
Τράπεζα Κύπρου: Επανεκλογή Αράπογλου στην προεδρία και Grobler στην αντιπροεδρία-Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου
Έρχονται αλλαγές στους κανόνες για τις τράπεζες-Η πρόταση της ΕΚΤ
Π. Νικολάου: Ανοιχτή σε μη οργανικές ευκαιρίες που μπορεί να επιταχύνουν την οργανική ανάπτυξη η Τρ. Κύπρου
Τ. Αράπογλου: Αύξηση ποσοστού διανομής κερδών στους μετόχους, προγράμματα επιβράβευσης του προσωπικού
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου-Άμεσο όφελος για 12.000 δανειολήπτες
Ενδυναμώνεται η διοίκηση της Alpha Bank-Οι τρεις στρατηγικές προσθήκες και οι θέσεις που αναλαμβάνουν
Ξεπέρασε τα $10 δις η κεφαλαιοποίηση της Freedom Holding Corp. μετά το ιστορικό ρεκόρ στην τιμή της μετοχής της