Powered by

Emirates: Στα 12,6 δις δολάρια τα έσοδα του ομίλου

Στα 12,6 δις δολάρια ανήλθαν τα έσοδα του Ομίλου Emirates για τους πρώτους έξι μήνες του οικονομικού έτους 2015-16, μια μείωση κατά 2,3% κατά την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, αντανακλώντας την επίδραση του ισχυρού δολαρίου ΗΠΑ έναντι των κυριότερων νομισμάτων.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο Όμιλος σηματοδότησε μία από τις καλύτερες αποδόσεις εξαμηνιαίου κέρδους μέχρι σήμερα, με τα καθαρά κέρδη να αυξάνονται κατά 3,7 δις AED (ΗΠΑ $ 1,0 δις), μια αύξηση κατά 65% σε σχέση με τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους.

Ο Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Emirates Airline και Ομίλου, δήλωσε: «Τα στοιχεία μας υπέστησαν σοβαρό πλήγμα από το ισχυρό δολάριο ΗΠΑ έναντι άλλων βασικών νομισμάτων. Η κατάσταση ξένου συναλλάγματος, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη περιφερειακή σύγκρουση και τις λιγότερο ευνοϊκές οικονομικές προοπτικές σε πολλά μέρη του κόσμου, έβλαψε το θετικό αντίκτυπο της μείωσης των τιμών των καυσίμων κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου μας του οικονομικού έτους 2015-16. Ωστόσο, πήραμε μια υπολογισμένη απόφαση να μην ορίσουμε τιμή αγοράς εκ των προτέρων για την αγορά καυσίμων μας, η οποία απέδωσε καρπούς, καθώς οι τιμές των καυσίμων συνεχίζουν να εξομαλύνονται. Η Emirates πήρε επίσης την απόφαση να μεταφέρει την εξοικονόμηση από τη μείωση των τιμών των καυσίμων στους πελάτες μας, με τη μείωση της χρέωσης επιβατικών επιβαρύνσεων για τα καύσιμα, καθώς και με τη μείωση των ναύλων σε όλο το δίκτυο.»

Και πρόσθεσε: «Παράλληλα, θα έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για στρατηγικές ευκαιρίες ανάπτυξης, και θα παραμείνουμε ευέλικτοι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις εξωτερικές προκλήσεις.»

Δειτε Επισης

Κερδίζουν από τους ενοικιαστές τους Mall of Cyprus και Mall of Engomi
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
«Ανάβει» το παράνομο εμπόριο αντί να σβήνει το τσιγάρο η υψηλή φορολογία(έρευνα)
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα
Ικανοποίηση Λευκωσίας για την έκθεση προόδου της Moneyval-Η αταλάντευτη προσήλωση της Κυβέρνησης
Ξεκίνησε το «e-κοφίνι»-Πού μπορείτε να το βρείτε και πώς να το αξιοποιήσετε
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP