Jon Ingham: Find your talents

Βρείτε τα ταλέντα, προσλάβετέ τα και κάντε τα να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Αυτό το μήνυμα στέλνει ο Jon Ingham, executive consultant, Strategic Dynamics, ο οποίος έρχεται στην Κύπρο ως ειδήμων σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού, για να μιλήσει στο 14o HR Management & Human Capital Conference, που θα πραγματοποιεί στις 18 Νοεμβρίου. Το συνέδριο συνδιοργανώνουν οι IMH και PwC, με θέμα The Special Ones: Finding and Keeping the best talent within your organization.  

Τον έχουν αποκαλέσει γκουρού, κυνηγό, αναμορφωτή. Έχει ως επίκεντρό του τα ταλέντα κι ειδικότητα του είναι ο εντοπισμός και η ανάδειξή τους στην αγορά. Στόχος του Jon Ingham είναι η δημιουργία προστιθέμενης εταιρικής αξίας, μέσω της αξιοποίησης των ταλαντούχων ατόμων, με έξυπνες στρατηγικές προώθησης. «Το να προσθέτεις αξία και δυναμική στο εργατικό δυναμικό της επιχείρησής σου μπορεί να αποδώσει πολύ περισσότερα ωφελήματα τόσο στον οργανισμό όσο και στα ίδια τα άτομα», αναφέρει ο διεθνώς αναγνωρισμένος ανιχνευτής ανθρώπων που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη διαφορά στον οργανισμό που θα τους δώσει τις ευκαιρίες.

Η διαφορά θα έλθει, ασφαλώς, με την κατανόηση της φιλοσοφίας της επιχείρησης από την πλευρά των ταλέντων και την ευθυγράμμισή της με τους προσωπικούς στόχους ενός εκάστου εξ αυτών: «Πρέπει να γνωρίζουμε τις δεξιότητες που απαιτούνται για να βοηθηθεί η επίτευξη των στόχων της επιχείρησης, να εντοπίσουμε τα άτομα που τις διαθέτουν, να τους δώσουμε κίνητρα, να μας δώσουν ιδέες και όλοι μαζί να εργαστούμε για το μέλλον της επιχείρησης, προσθέτοντας αξία σε κάθε νέα μας δραστηριότητα», τονίζει.

Προσθέτει, μάλιστα, πως «πρέπει να επικεντρωθούμε σ’ αυτό που αποκαλείται organizational health, στα ταλέντα και την κουλτούρα του οργανισμού, κάτι που το HR επισημαίνει εδώ και δεκαετίες. Εναπόκειται στους HR managers να δημιουργήσουν μεγαλύτερη αξία για την επιχείρησή τους, προσθέτοντας εκείνη που διαθέτουν τα ταλέντα τα οποία έχουν κοντά τους. Επιπλέον, η εταιρεία πρέπει να διασφαλίζει ότι τα ταλαντούχα άτομα που εργοδοτεί λαμβάνουν αυτά που πραγματικά χρειάζονται, ώστε να αποδίδουν καλύτερα προς όφελος της επιχείρησης».

Συνάμα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, πρέπει να δημιουργούνται οι ευκαιρίες εκείνες που θα εστιάσουν στα ταλέντα, στο τι πρέπει να αναπτύξουν, πώς να δεσμευτούν και πώς να παραμείνουν στις επιχειρήσεις. «Με το να τους παρέχουμε αυτά που χρειάζονται τους δεσμεύουμε και τους κρατάμε κοντά μας. Αλλά αυτό έχει νόημα μόνο όταν μπορούμε να τους ικανοποιήσουμε», υπογραμμίζει. «Με τον σωστό σχεδιασμό διασφαλίζουμε ότι με τις οργανωτικές δομές, τις διαδικασίες και κουλτούρες, τους ρόλους και τις θέσεις εργασίας, ικανοποιούνται αποτελεσματικότερα οι ανάγκες των επιχειρήσεων, οι οποίες με τη σειρά τους παρέχουν ένα ελκυστικό και παραγωγικό περιβάλλον για τα ταλέντα τους», καταλήγει.

THE TALENTED MR. INGHAM
•    Ο Jon Ingham περιλαμβάνεται στους 100 γκουρού στον χώρο του ανθρώπινου δυναμικού.
•    Έχει αναγνωριστεί, από το περιοδικό HR, ως ένας από τους 25 πιο σημαντικούς στοχαστές HR στη θέση 23 το 2011 και στη θέση 7 το 2013. 
•    Ανακηρύχθηκε 1ος Top Global Online Influencer στη διαχείριση ταλέντων από το HRexaminer.com. 
•    Συμβουλεύει μεγάλους οργανισμούς και πολυεθνικές απ’ όλους τους κλάδους της οικονομίας, όπως, Barclays Bank, BT Global Services, Coca Cola  και Diageo.

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
•    Ημερομηνία- χώρος: Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, ξενοδοχείο Hilton Park.
•    Ποιους αφορά: Γενικούς διευθυντές και εταιρικά στελέχη απ’ όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, υπεύθυνους ανθρώπινου δυναμικού και άλλους επαγγελματίες από τον χώρο της ανάπτυξης και της εκπαίδευσης προσωπικού, των εργασιακών σχέσεων και της συμβουλευτικής επιχειρήσεων.
•    Οργανωτές: IMH και PwC Κύπρου.
•    Χορηγοί: AKT-ARAGO Cyprus (Supernova), Cablenet, Somersby cider. Χορηγοί Επικοινωνίας: Περιοδικό IN Business, ΙnBusinessNews.com, Gold Magazine. 
•    Πληροφορίες - εγγραφές: ΙΜΗ, τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών
Επίσκεψη Συνδέσμου Φίλων του Ινστιτούτου Κύπρου στην ερευνητική υποδομή ΠΡΩΤΕΑΣ