Μιχαήλ: Προτεραιότητα ο καθορισμός στρατηγικής για τον κλάδο των υπηρεσιών

O στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη και την επιτυχία του τομέα των υπηρεσιών στην Κύπρο εξακολουθεί να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα των διεθνών εξελίξεων, σημείωσε ο  Χρήστος Μιχαήλ, Διευθύνων Σύμβουλος της First Names.

Απευθυνόμενος στο 2ο Cyprus Fiduciary Association Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχή χρονιά στις 6  Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο GrandResort στη Λεμεσό, ο κ. Μιχαήλ- ως προεδρεύων του συνεδρίου- σημείωσε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου υπηρεσιών μαζί με τον Cyprus Fiduciary Association συνδυάζουν τις προσπάθειες τους ώστε να καθορίσουν μια στρατηγική για την αναβάθμιση του κλάδου. 

«Η φιλοδοξία μας είναι να διαφοροποιηθεί το φόρουμ από άλλες επαγγελματικές εκδηλώσεις», σημείωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, τονίζοντας ότι το Cyprus Fiduciary Association Forum στοχεύει να εντοπίσει και να εξετάσει τις διεθνείς και τοπικές εξελίξεις στον τομέα διεθνών επιχειρήσεων και παροχής διοικητικών υπηρεσιών κατά το τελευταίο έτος και να εξετάσουν τους τρόπους με τους όποιους ο τομέας παροχής διοικητικών υπηρεσιών μπορεί ν’ αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο αναβαθμίζοντας τη θέση της Κύπρου ως ένα διεθνές επιχειρηματικό κέντρο, ανάμεσα στα καλύτερα.

Οι αλλαγές αυτές, εξήγησε ο κ. Μιχαήλ, περιλαμβάνουν τη νομοθεσία deoffshorisation, κάτι που θεωρήθηκε εφιάλτης. "Είναι ευκαιρία όμως για τις Επιχειρήσεις Παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών Κύπρου (fiduciary sector) να αποδείξουν την πολυμορφία και την ικανότητα τους να προσελκύουν επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο", ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ, μια άλλη τάση είναι η αύξηση της διαφάνειας σε ολόκληρο τον κλάδο των διεθνών υπηρεσιών. "Και πάλι", συνέχισε ο κ. Μιχαήλ, "κάποτε θεωρούνταν μια αρνητική εξέλιξη. Ωστόσο, η εστίαση στη διαφάνεια και η πορεία προς την αυτόματη ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών θα βελτιώσει τη φήμη του νησιού ως ένα ασφαλές επιχειρηματικό κέντρο. Η Κύπρος έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να συμβάλει σε αυτή την παγκόσμια στροφή", επιβεβαίωσε ο κ. Μιχαήλ.

Δειτε Επισης

Οι Γενικές Ασφάλειες αναθεωρούν τη «Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων»
Δρ. Μαρίνος Σωτηρίου: Ανανωρισμένος όμιλος ο HHG-Κανένας κίνδυνος από τις εξαγορές νοσοκομείων
Η EMBIO Diagnostics βάζει το στίγμα της στη διεθνή σκηνή του GITEX 2024
Action Global Communications: Απέσπασε 10 βραβεία Carob και κατέκτησε την πρωτιά στην κατηγορία Digital με 3 χρυσά βραβεία
Συνεχίζονται οι διαλέξεις της ΕΚΚ σε σχολεία στο πλαίσιο συμμετοχής της στην Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή
Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Όραμα και αριστεία στην 15η τελετή αποφοίτησης
ΠΔΣ: Θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τις βασικές αρχές που διέπουν το δικηγορικό λειτούργημα
GNOMI Integrated Communications: Κέρδισε την πρωτιά στα Carob Awards 2024
Επιχειρηματική ανάπτυξη με τις ευλογίες… της ΤΝ
Georgios Leontaris: Στρατηγικές διαχείρισης επενδύσεων στο κύμα των παγκόσμιων αλλαγών