Powered by

Η Toyota σχεδιάζει Κέντρο Έρευνας Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Toyota, ο ιαπωνικός κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας επενδύει $1 δισ. σε έρευνα και ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου. Το νέο Κέντρο Έρευνας Τεχνητής Νοημοσύνης θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά εργαστήρια στη Silicon Valley.

Σχεδιασμένο ως ένα ερευνητικό κέντρο που γεφυρώνει τη βασική επιστήμη και την εμπορική μηχανική, θα οργανωθεί ως μια νέα εταιρεία που θα ονομάζεται Toyota Research Institute. Η Toyota θα δημιουργήσει αρχικά ένα εργαστήριο δίπλα στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και ένα άλλο κοντά στο MIΤ.

Το νέο κέντρο θα επικεντρωθεί αρχικά στην τεχνητή νοημοσύνη και στη ρομποτική, συμπεριλαμβανομένων τεχνολογιών που προορίζονται να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους, και θα διερευνήσει το πώς οι άνθρωποι κινούνται και σε εξωτερικούς και σε εσωτερικούς χώρους.

Όταν το κέντρο αρχίσει να λειτουργεί τον Ιανουάριο του 2016, θα δώσει προτεραιότητα στις τεχνολογίες που θα κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη χωρίς να προχωρεί εντελώς την αντικατάστασή τους. Η προσέγγιση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις υπάρχουσες ερευνητικές προσπάθειες που επιδιώκεται από την Google και την Uber για τη δημιουργία αυτο-οδηγούμενων αυτοκινήτων.

 "Θέλουμε να δημιουργήσουμε αυτοκίνητα που είναι και πιο ασφαλή και απίστευτα απολαυστικά στην οδήγηση», δήλωσε ο Δρ. Gill Pratt.

Τον Σεπτέμβριο, όταν ο Δρ Pratt μπήκε στο δυναμικό της Toyota, η εταιρεία ανακοίνωσε μια πρώτη ερευνητική προσπάθεια στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης επενδύοντας στην δημιουργία εργαστηρίων σε Στάνφορντ και MIΤ. Ο ίδιος είπε ότι η πρωτοβουλία αυτή είχε ως στόχο να μετατρέψει έναν από τους πιο πετυχημένους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε έναν από τους κορυφαίους προγραμματιστές λογισμικού στον κόσμο.

ΠΗΓΗ: nytimes.com

Δειτε Επισης

Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός