Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας

Την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της Ρουμανίας ανακοίνωσε ο Βίκτορ Πόντα. Είχε προηγηθεί μαζική διαδήλωση στο Βουκουρέστι όπου 20.000 άνθρωποι ζήτησαν την απομάκρυνση του Πόντα και του υπουργού Εσωτερικών Γκάμπριελ Οπρέα.

Την οργή των πολιτών πυροδότησε η τραγωδία της περασμένης Παρασκευής στο νυχτερινό κέντρο «Κολεκτίβ» της ρουμανικής πρωτεύουσας.

Η μεγάλη πυρκαγιά κόστισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους ενώ άλλοι 200 τραυματίστηκαν.

Στη δήλωσή του ο Βίκτορ Πόντα είπε πως ελπίζει η παραίτηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τους διαδηλωτές της Τρίτης. Η κυβέρνηση της Ρουμανίας βρισκόταν ήδη στο στόχαστρο των πολιτών αλλά και της δικαιοσύνης.

Ο παραιτηθείς Πρωθυπουργός κατηγορείται για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος και πλαστογραφία και η δίκη του είναι σε εξέλιξη.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι πλουσιότεροι Κύπριοι του Ηνωμένου Βασιλείου-Ποιοι μπήκαν στη Rich List των Sunday Times για το 2025
Πρότυπο προσφοράς και αριστείας ο Δρ. Χρίστος Χρίστου-Τιμήθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής
Πόπη Τάντα: Τα 35 χρόνια καριέρας στον όμιλο Louis Hotels και ο τομέας της φιλοξενίας ως τρόπος ζωής
Συγχαίρει Γ. Παντελίδη για εκλογή στην Προεδρία ΟΕΒ ο ΠΙΣ-«Προσβλέπουμε σε εποικοδομητική συνεργασία»
Σημαντική διάκριση για τον επιχειρηματία John Christodoulou-Βραβεύτηκε με το «Maria Callas Grand Prix Monaco»
Ντέμης Χασάμπης: Ο Κύπριος που κατέκτησε το Νόμπελ και την κορυφή της τεχνητής νοημοσύνης
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick ο διακεκριμένος Καθηγητής Jeffrey Sachs
Tariff(α)s εκ πεποιθήσεως…Η φιλοσοφία και κοινωνικοοικονομική θεώρηση πίσω από το φορολογικό κρεσέντο του Τραμπ
Τιμητική διάκριση στην Ελλάδα για τον Ε/κ επιχειρηματία και συγγραφέα Δρ. Δημήτριο Ζάμπογλου
Η Χριστίνα Πέτρου εκπροσωπεί την Κύπρο στη Milan Design Week