powered by

Kάτοχοι Αξιογράφων: Καταδικάζουν την αύξηση αμοιβών στην BOCY

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων καταδικάζει την απόφαση της Τράπεζας Κύπρου να διπλασιάσει την αμοιβή των Διοικητικών της Συμβούλων.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων διερωτάται πώς είναι δυνατό ένας οργανισμός που παρουσιάζει τεράστιες ζημιές να έρχεται να δίνει αυξήσεις στους συμβούλους του, από πού θα προέλθουν τα χρήματα αυτά και τί κάνει επιτέλους η Κεντρική Τράπεζα. “Θα ακολουθήσει η νυν Διοικητής το παράδειγμα των προκατόχων της και θα αφήσει τη Λεγεώνα των Ξένων να νέμεται τους κόπους και τους μόχθους του Κοινού των Κυπρίων, για να έλθει ύστερα από λίγα χρόνια και να μας πει κι αυτή mea culpa;”

Σημειώνει ότι την παροχή κινήτρων στους διευθυντές δεν την καταδικάζει γιατί διερωτάται αν θα βρεθεί έστω και ένας διευθυντής να ενδιαφερθεί να αγοράσει μετοχές, ενόψει της γκάφας στην οποία έπεσαν όταν συμμετείχαν σε παρόμοια «κίνητρα» στο παρελθόν.

Επισημαίνοντας ότι ο Σύνδεσμος έχει αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και ενεργεί το κατεστημένο τραπεζικό σύστημα, “μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί το Διοικητικό Συμβούλιο της πάλαι ποτέ μεγάλης και ανθρώπινης τράπεζας, πήρε αυτήν την απόφαση: Έχοντας υπόψη το προηγούμενο της Λαϊκής, οι ξένοι επενδυτές ανέμεναν ότι η αξία της επένδυσής τους θα διπλασιαζόταν σε λίγα χρόνια, οπότε θα πωλούσαν τις μετοχές τους και θα την έκαναν με μικρά πηδηματάκια. Δυστυχώς γι’ αυτούς, ο κυπριακός λαός ωρίμασε και δεν τους έκανε το χατίρι”.
Επειδή λοιπόν τα σχέδιά τους ναυάγησαν, προσθέτει, “θέλουν τώρα να καλύψουν τη ζημιά τους, αυξάνοντας τις απολαβές τους.”

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι την απάντηση θα την πάρουν από τα μέλη του Συνδέσμου με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα διοργανώσει ο Σύνδεσμος έξω από την τράπεζα, στις 24 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο Ανώτατο με αίτημα Γενικού Εισαγγελέα η τύχη έφεσης σε υπόθεση κουρέματος-Γιατί παραπέμφθηκε από το Εφετείο
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών-Εξαγόρασε 5,142,602 μετοχές για ακύρωση ύψους €30 εκατ.
Eurobank: Φέρνει την πρώτη agentic AI φωνητική πλατφόρμα για επιχειρήσεις στην Ευρώπη-Πρώτη παρουσίαση από Κύπρο
Στην ελίτ του Χρηματιστηρίου Αθηνών η Τρ. Κύπρου-Πολλαπλά οφέλη και μεγάλη δυναμική με την ένταξή της στον FTSE 25
Ανέβηκε στις €62.164 η αξία των ακάλυπτων επιταγών που εκδόθηκαν τον Μάιο
Τελική ευθεία για κουρεμένους με νέα πλατφόρμα επιβεβαίωσης αιτήσεων-Πώς υπολογίζεται η αποζημίωση
Επαναπροσδιορίζει την πρόσβαση στις επενδύσεις στην Κύπρο η Sophic-Ξεπερνά τα €100 εκατ. σε συνολικές αγορές
Νάγκελ (ΕΚΤ): Πρέπει να παραμείνουμε ευέλικτοι σχετικά με τα επιτόκια
Επεκτείνουν την συνεργασία τους Eurobank και NPCI International-Εμβάσματα από Κύπρο προς Ινδία μέσω UPI
Ανταλλαγή τεχνογνωσίας Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου με τεχνοκράτες Λιθουανίας και Ολλανδίας