Powered by

Τρόικα: Επί τάπητος κτηματολόγιο και Ελληνική

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα, η αξιολόγηση της εφαρμογής του κυπριακού προγράμματος οικονομικής προσαρμογής από τους τεχνοκράτες της Τρόικας, οι οποίοι θα βρίσκονται τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών όσο και στην Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, έμφαση από τους πιστωτές της Κύπρου θα δοθεί σε θέματα Κτηματολογίου και ιδιαίτερα στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας. Επίσης θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η νομοθεσία που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή για τους «εγκλωβισμένους» αγοραστές ακινήτων. Για αυτά τα θέματα, τα κλιμάκια της Τρόικας θα έχουν σειρά συναντήσεων  τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα στο κτίριο της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης. 
 
Επιπλέον, άλλο κλιμάκιο της Τρόικας θα συζητήσει το πρωί όλα τα θέματα που εμπίπτουν στον τομέα της ενέργειας, ενώ το απόγευμα θα συζητηθούν τα μακροοικονομικά.
 
Επίσης, στην Κεντρική Τράπεζα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, τεχνοκράτες της Τρόικας θα έχουν το πρωί συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Τράπεζας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Πέμπτη
Κατέβασε εκ νέου τα επιτόκια της, αλλά δεν δεσμεύεται για την πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον η ΕΚΤ
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου με αντίκτυπο σε 12.000 δανειολήπτες-Στο 2,40% από 2,65%
Πώς ενδυναμώνει τη θέση της Ελληνικής στον ασφαλιστικό τομέα η απόκτηση της CNP-Αύξηση μεριδίων αγοράς και εσόδων
Με φόρα από πέρσι... Συνεχίζει σε υψηλές πτήσεις ο τουρισμός-«Προμηνύεται ένα δυναμικό τουριστικό έτος»