Πώς εταιρείες έχουν κερδίσει ευρωπαϊκά κονδύλια
09:32 - 30 Νοεμβρίου 2015
Το 2015 σηματοδοτεί τη 2η χρονιά της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τα Διαρθρωτικά Ταμεία και ήδη το ενδιαφέρον για συμμετοχή από κυπριακούς οργανισμούς είναι τεράστιο. Προγράμματα όπως τα Horizon 2020, COSME, LIFE+, Erasmus+ και Δημιουργική Ευρώπη διαθέτουν δισεκατομμύρια ευρώ στην υλοποίηση πρωτοβουλιών για τη βιομηχανική ανάπτυξη και υπεροχή, την ενέργεια, τον τουρισμό, την έρευνα και την τεχνολογική καινοτομία, τον περιβαλλοντικό σχεδιασμό, τον οπτικοακουστικό και καλλιτεχνικό τομέα, την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τον αθλητισμό. Για την περίοδο 2014-2020, κυπριακές επιχειρήσεις μπορούν να αναπτύξουν συνεργασίες με Ευρωπαίους εταίρους και να διεκδικήσουν κονδύλια υπό τη μορφή χορηγιών για εξειδικευμένες ενέργειες αναβάθμισης και καινοτομίας, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητά τους.
Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται το 2ο Συνέδριο Προγραμμάτων Χρηματοδότησης, στις 2 Δεκεμβρίου, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, όπου θα παρουσιαστούν τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα και τα Διαρθρωτικά Ταμεία για την περίοδο 2014-2020.
Ο Κωνσταντίνος Σιδέρης, Director της CYPET Technologies, εξηγεί την εμπειρία του με τα προγράμματα επιχορηγήσεων που συγχρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και το Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας. Αναφέρεται στα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα, τις πρακτικές δυσκολίες, καθώς επίσης και σε άλλες δυνατότητες χρηματοδότησης, πέραν των συστημάτων επιδότησης.
Επίσης, η Βασιλική Σωτηρίου, Ιδιοκτήτρια και Διευθύντρια του MVN eye express, παρουσιάζει τη γυναίκα του σήμερα με στήριγμα την Ευρώπη. Εξηγεί πως με τη στήριξη του προγράμματος έχει πετύχει να δημιουργήσει ένα σύγχρονο εργαστήριο, χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία στον τομέα της τεχνικής οπτικής. Αναφέρεται επίσης στην εδραίωση του εργαστηρίου στην αγορά σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, καθώς και στην προοπτική αυτής της εδραίωσης.
Ο Χάρης Χαραλάμπους, Founder και Creative Director της Code Eleven, εξηγεί πώς να μετατρέψεις την ιδέα σου σε επιχείρηση με τη βοήθεια των προγραμμάτων χρηματοδότησης. Η υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας δεν υπήρξε ποτέ εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται πείσμα, θέληση και αφοσίωση, καθώς επίσης οργάνωση και φυσικά αρχικό κεφάλαιο – το οποίο, τις πλείστες φορές, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στο ξεκίνημα οποιασδήποτε επιχείρησης. Αναφέρει πώς τα προγράμματα χρηματοδότησης βοήθησαν την Code Eleven να κάνει τα αρχικά της βήματα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε πριν και κατά τη διάρκεια της υλοποίησης, με στόχο να δώσει χρήσιμες συμβουλές για το δικό σας ξεκίνημα.
Το συνέδριο απευθύνεται σε: Ιδιοκτήτες, Διευθυντές, Οικονομικούς Διευθυντές και Στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών από όλο το φάσμα της οικονομίας, Επιχειρηματίες και Ιδιώτες Επενδυτές, Συμβουλευτικούς Οίκους, Λογιστές, Δικηγόρους - Νομικούς Συμβούλους, Τραπεζικούς Οργανισμούς, Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Μη Κυβερνητικές και Εθελοντικές Οργανώσεις.
Για το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ.
Κύριος Χορηγός: Τράπεζα Κύπρου. Χορηγός: PwC Κύπρου. Υποστηρικτής: Unicare. Χορηγοί επικοινωνίας: Το περιοδικό INBusiness και το inbusinessnews.com. Οργανωτής: IMH.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την IMH: τηλέφωνο: 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com