Powered by

Βγενόπουλος κατά Ιωνά Νικολάου

Ανακοίνωση με σκληρό λεκτικό κατά του Υπουργού Δικαιοσύνης εξέδωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος, με αφορμή δηλώσεις του Ιωανά Νικολάου.

Στην ανακοίνωση ο Ανδρές Βγενόπουλος αναφέρει: «Με μικρή καθυστέρηση, αλλά με μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση, πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου στο ΡΙΚ. Κατ΄αρχάς, ο κ. Υπουργός, εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Εξουσίας, τοποθετήθηκε επί διεξαγομένων ανακρίσεων και διερευνωμένων δικαστικών υποθέσεων, αναφερόμενος ακόμη και σε μελλοντικούς δικαστικούς χειρισμούς, κατά σαφή παράβαση της διακρίσεως των εξουσιών και θέτοντας εν αμφιβόλω την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.  Παράλληλα, για μια ακόμη φορά, κατήργησε βάναυσα το τεκμήριον αθωότητος των υπό έρευνα φυσικών προσώπων και δημιούργησε ακραίες συνθήκες μη δικαίας δίκης που δεν αρμόζουν σε Κράτος Δικαίου, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Marfin Laiki τονίζει: «Όμως το χειρότερο είναι ότι δια των δηλώσεών του συνεχίζει την παραπλάνηση του Κυπριακού λαού, διότι το Υπουργείο του, ως μεσολαβητής σε θέματα δικαστικής συνδρομής, γνωρίζει πλέον ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, μέσω σειράς διαφορετικών προκαταρκτικών εξετάσεων, διερευνά όλες τις σχετικές υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των υποθέσεων της Κυπριακής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της καταβολής από τον κ. Μ. Ζολώτα χρημάτων στον κ. Χ. Χριστοδούλου, αφού οι υπό εξέτασιν πράξεις έχουν διαπραχθεί εν όλω ή εν μέρει στην Ελλάδα από Έλληνες υπηκόους».

«Επίσης γνωρίζει ότι αυτό έχει ήδη γίνει αποδεκτό από τις Κυπριακές Αρχές, αφού έχουν ήδη ανταποκριθεί στο σχετικό αίτημα των Ελληνικών Αρχών και συνδράμουν με την αποστολή στην Ελληνική Δικαιοσύνη των χιλιάδων εγγράφων που συγκέντρωσαν επί πολλά έτη. Είναι λοιπόν καιρός ο κ. Υπουργός αλλά και άλλοι να σταματήσουν να παραπλανούν τον Κυπριακό λαό και να περιμένουν, με ψυχραιμία και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Έννομης Τάξης, τις αποφάσεις της αρμόδιας Ελληνικής Δικαιοσύνης» συμπληρώνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Καταληκτικά αναφέρει: «Σε κάθε περίπτωση οι εν θέματι δηλώσεις του κ. Υπουργού, μεταξύ άλλων, θα αξιολογηθούν στα πλαίσια της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο σχετικά με την καλή πίστη της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις προσπάθειες εκφοβισμού και παρενόχλησης των εναγόντων και των μαρτύρων τους».

 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαία κέρδη 1,32 στο ΧΑΚ
Παράταση στις δηλώσεις εισοδήματος με πληροφορίες ελεγχόμενων συναλλαγών
ΚΟΕ: Αναθεώρησε στο 3,5%, από 3,0%, την εκτίμηση του για ανάπτυξη το 2024
Στο Υπουργικό πρόταση για παράταση της υποβολής φορολογικής δήλωσης-Μέχρι και την 30η Νοεμβρίου
Συνεχίστηκε η ανοδική πορεία του ΣΠΟΔ τον Σεπτέμβριο-Ετήσια αύξηση 1,1%
Οι κύριες προτεραιότητες του Υπ. Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το 2025-Προϋπολογισμός ύψους €554 εκ.
Οι 19 περιβαλλοντικοί όροι για να προχωρήσει η ανάπτυξη στο Παττίχειο Πάρκο Λάρνακας
Νέος γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών ο Ανδρέας Ζαχαριάδης-Πού πάει ο Γιώργος Παντελή
Η Κύπρος στον δρόμο της ανάκαμψης: Απόλυτη επιτυχία για την 3η ετήσια εκδήλωση ΣΑΑ
Πώς προχωρά η υλοποίηση του κυβερνητικού προγραμματισμού για το 2024-Ανασκόπησε την πορεία το Υπουργικό(πίνακες)