Ι. Κωνσταντίνου: Βραβεύτηκε στη Γερμανία για τη διδακτορική της έρευνα

Η Ιορδανία Κωνσταντίνου, διδακτορική φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα των ΗΠΑ, ήταν ανάμεσα στους βραβευθέντες από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας με το βραβείο «Πράσινων Ταλέντων» 2015.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας και αφορούσε 28 φοιτητές, μεταξύ των οποίων και η Κωνσταντίνου. Στην τελετή παρέστη και εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Κύπρου στη Γερμανία.

Η Ιορδανία Κωνσταντίνου, είναι απόφοιτος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ). Με υποτροφία του ιδρύματος Fulbright κάνει στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα το διδακτορικό της στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών για την ανάπτυξη πιο οικονομικών  ηλιακών κυψελών βασισμένων σε οργανικά υλικά.

Με την διδακτορική της έρευνα επιδιώκει να αντιμετωπίσει το βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη της βιομηχανίας της ηλιακής ενέργειας: να καταστεί η ηλιακή ενέργεια οικονομικά αποδοτική για τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές, αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Η κριτική επιτροπή εξήρε την αφοσίωση της Ιορδανίας Κωνσταντίνου, όχι μόνο στην έρευνά της, αλλά και στην επιστημονική κοινότητα και έκρινε ότι η εργασία της για τις οργανικές ηλιακές κυψέλες είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την αύξηση της χρήσης της ηλιακής ενέργειας ως ανανεώσιμης πηγής ενέργειας.

Ο διεθνής διαγωνισμός “Green Talents – International Forum for High Potentials in Sustainable Development” θεσπίστηκε το 2009  και απευθύνεται σε εξέχοντα ταλέντα από τον τομέα της έρευνας αειφόρου ανάπτυξης. Αυτή τη χρονιά, η κριτική επιτροπή επέλεξε τους 28 βραβευθέντες ανάμεσα σε 574 υποψηφίους από 91 χώρες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ντέμης Χασάμπης: Ο Κύπριος που κατέκτησε το Νόμπελ και την κορυφή της τεχνητής νοημοσύνης
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick ο διακεκριμένος Καθηγητής Jeffrey Sachs
Tariff(α)s εκ πεποιθήσεως…Η φιλοσοφία και κοινωνικοοικονομική θεώρηση πίσω από το φορολογικό κρεσέντο του Τραμπ
Τιμητική διάκριση στην Ελλάδα για τον Ε/κ επιχειρηματία και συγγραφέα Δρ. Δημήτριο Ζάμπογλου
Η Χριστίνα Πέτρου εκπροσωπεί την Κύπρο στη Milan Design Week
ΤΕΠΑΚ: Βράβευση ερευνήτριας Δρ. Πηνελόπης Κωνσταντίνου στα Βραβεία Έρευνας του ΙδΕΚ
Theo Paphitis: Το success story, το Dragon’s Den και η κατάκτηση της κορυφής του λιανεμπορίου
Η Ευαγγελίτσα Τσουλόφτα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ISHCCO-Τιμή για το ΕΤΕΚ
Ο Χάρης Χατζησάββας COO της Astras Group of Companies και Astras Oncology Network
Global Leader ο Δημήτρης Σκουρίδης-Ανάμεσα στους κορυφαίους 100 διεθνείς ηγέτες για το έτος 2025