Powered by

Η Visa Inc αναμένεται να εξαγοράσει την Visa Europe Ltd

Την πρώην θυγατρική της Visa Europe Ltd θέλει να εξαγοράσει η Visa Inc για ποσό που μπορεί και να φτάσει τα 23,3 δισ. δολάρια σε μια συμφωνία που θα δώσει την ευκαιρία στο μεγαλύτερο δίκτυο πληρωμών στον κόσμο να μειώσει τις δαπάνες μακροπρόθεσμα και να αυξήσει τα τέλη στην δεύτερη μεγαλύτερη αγορά καρτών, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters η τιμή για την πολύ-αναμενόμενη συμφωνία είναι ψηλότερη από ότι πολλοί ανέμεναν αλλά θέτει ένα τέρμα σε μια περίοδο στρατηγικής αβεβαιότητας.

Οι δύο εταιρείες, που αποτελούσαν συνεργατική Ευρωπαϊκών τραπεζών με περισσότερες από 500 εκ. πιστωτικές κάρτες, αποτελούσαν μέρος ενός παγκόσμιου τραπεζικού δικτύου ως το 2007.

Οι περισσότερες από τις μονάδες συνενώθηκαν για να σχηματίσουν την Visa Inc, η οποία έγινε δημόσια εταιρεία το 2008, αφήνοντας την Visa Europe ως διαφορετική οντότητα.

Η συμφωνία φέρνει όλα τα δίκτυα της Visa κάτω από την ίδια στέγη και πάλι, επιβεβαιώνοντας την πρωτιά της έναντι της ανταγωνιστικής MasterCard Inc.

Το 2013 η Visa Europe κατείχε το 52,2% της Ευρωπαϊκής αγοράς πιστωτικών καρτών.

Περισσότερες από 3.000 εταιρείες θα βγουν κερδισμένες από την συμφωνία. Ο αναλυτής της Bernstein Chirantan Barua έγραψε σε σημείωμα ότι η Barclays Plc, η πιο ενεργή τράπεζα στο δίκτυο της Visa Europe πιθανόν να βγει η πιο κερδισμένη.

Σε ανακοίνωσή της η Barclays αναφέρει ότι αναμένει κέρδος μετά τη φορολογία περίπου 400 εκ. στερλινών του χρόνου όταν η συμφωνία «κλείσει».

Ο Τραπεζικός Όμιλος εταιρειών Lloyds Plc ανέφερε ότι αναμένει κέρδος πριν την φορολογία περίπου 300 εκ. στερλινών όταν `κλείσει` η συμφωνία.

Ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών Worldpay Group Plc αναφέρει ότι αναμένει περίπου 1,25 δισ. ευρώ από τη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένων 592 εκ. ευρώ όταν «κλείσει».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ευρεία νομισματικά μέτρα από Κεντρική Τράπεζα Κίνας για αναζωογόνηση της οικονομίας
Ebury: Tο δολάριο παραμένει ανεπηρέαστο παρά τη μεγάλη μείωση των επιτοκίων από τη Fed
Χρυσός: Νέο υψηλό ρεκόρ με το βλέμμα στις επόμενες κινήσεις της Fed
Σε νέο υψηλό ρεκόρ η ανεργία στην Κίνα-Τα ποσοστά σε νέους και σε αστικές περιοχές
Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Στο 100% του ΑΕΠ το βρετανικό δημόσιο χρέος-Για πρώτη φορά από τη δεκαετία ‘60
Bundesbank: Προειδοποιεί για συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας το τρέχον τρίμηνο
Brexit: Ο «έντονος και συνεχιζόμενος αποπνικτικός αντίκτυπος» στη βρετανική οικονομία
Σταθερά στο 50% τα επιτόκια στη Τουρκία-Για έκτο συνεχόμενο μήνα
Αμετάβλητο στο 5% το επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας-Πάνω από το στόχο του 2% ο πληθωρισμός